Pereiti į pagrindinį turinį

"Neptūnui" prieš turkus paskutinėmis sekundėmis išsprūdo pergalė

2015-02-11 18:50 diena.lt inf.

Lietuvos vicečempionas Klaipėdos „Neptūnas“ kaip reikiant privertė paprakaituoti Europos taurės turnyro „Last 32“ etape vien pergalėmis žingsniavusią M grupės lyderę Izmiro „Pinar Karsiyaka“ (Turkija) ekipą - „Švyturio“ arenoje vykusias rungtynes turkai laimėjo tik paskutinėmis sekundėmis rezultatu 90:83.

Iki dvikovos pabaigos likus 3 minutėms neptūniečiai dar buvo priekyje 5 taškais – 77:72, tačiau rungtynių pabaigą sėkmingiau sužaidė svečiai.

Rungtynių eiga

Rungtynes geriau pradėjo ir į priekį išsiveržė turkai – 16:8, tačiau netrukus tikrą atakų šou surengė ir neptūniečiai: taškus iš po krepšio pelnė Martynas Mažeika, Simas Galdikas ir Valdas Vasylius (surezgė dvi rezultatyvias atakas), dar tolimą dvitaškį pridėjo M. Mažeika (atkarpa 10:0) ir klaipėdiečiai jau buvo priekyje – 18:16.

„Neptūnas“ pirmąjį kėlinį laimėjo 2 taškais – 24:22.

Antrąjį kėlinį taip pat virė nuožmi kova, tačiau prieš pat didžiąją pertrauką Kenny Gabrielio tolimo šūvio ir Bobby Dižono prasiveržimo iš po krepšio dėka turkai atitrūko 4 taškais - 44:40.

Klaipėdiečiai antrąją rungtynių dalį pradėjo spurtu 5:0 ir susigrąžino iniciatyvą - 45:44. Ilgą laiką virė nuožmi taškas į tašką kova, o iki trečiojo kėlinio pabaigos likus minutei po Vytauto Šarakausko pataisyto metimo iš po krepšio ir Deivido Gailiaus tritaškio „Neptūnas“ trūktelėjo į priekį 4 taškais – 63:59 ir dar turėjo progą padidinti pranašumą, tačiau daugelio žiūrovų nuostabai Donato Zavacko sustabdytas reidas prie turkų krepšio nebuvo įvertintas pražanga.

Kitoje atakoje jau pražangą užsidirbo neptūniečiai ir tuo pasinaudoję turkai prieš lemiamą ketvirtį minimalia persvara buvo priekyje – 64:63.

Sužaidus keturias ketvirtojo kėlinio minutes po Martyno Mažeikos metimo iš po krepšio „Neptūnas“ pirmavo 73:70, o dar po kelių akimirkų Mustafa Shakuras įmetė dvi baudas bei tolimą dvitaškį pridėjo Deividas Gailius ir neptūniečiai atitrūko jau 5 taškais - 77:72, tačiau rungtynių pabaigą sėkmingiau sužaidė svečiai.

Tiesa, iki dvikovos pabaigos likus 23 sekundėms turkų pranašumas buvo vos 2 taškai – 84:82 ir Deividas Gailius galėjo savo ekipą išvesti į priekį, tačiau jo mestas tritaškis tikslo nepasiekė. Tada jau teko stabdyti laiką pražangomis, tačiau turkai jau nebeklydo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų