Quantcast

Olimpinės atrankos saga: Kaunas savo įsipareigojimų neatsisako

Pasklidus kalboms, kad 2012-ųjų metų olimpinių žaidynių krepšinio atrankos turnyras, jei jis bus surengtas Lietuvoje, gali būti perkeltas į Vilnių, Kauno miesto taryba susigriebė pranešti, jog neatsisako savo įsipareigojimų.

Vakar Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vadovai viešai pareiškė, jog apgailestauja, kad derybos įstrigo Kauno savivaldybės koridoriuose ir federacija laiku negavo prašomos sumos, reikalingos iki gruodžio 5 dienos sumokėti kandidatavimo mokestį.

Antradienį Kauno savivaldybė paskelbė, kad problemų kilo dėl to, jog nebuvo gauti bankų sutikimai.

„Bendrovė, vykdydama investicinius ir ES projektus, yra paėmusi paskolas iš šešių bankų. Tad mes pasirašyti laidavimo sutartį galime tiktai gavę visų tų bankų sutikimus. Tą pačią dieną, kai buvo parengti reikalingi dokumentai, juos nuvežėme ir asmeniškai perdavėme visų bankų atstovams. Kadangi kalba eina apie 7 mln. litų, sprendimus dėl leidimo laiduoti gali priimti tik bankų Kreditų komitetai. Turint omenyje „Snoro“ situaciją, dėmesys laidavimų suteikimui yra labai didelis. Kreditų komitetai paprastai renkasi kas dvi savaites. Nuo tos dienos, kai bankams įteikėme prašymus, šis laiko tarpas dar nepraėjo. Bendrovė taip pat turi įsipareigojimų Europos investicijų bankui. Dėl jo leidimo mes laukiame atsakymo iš Finansų ministerijos“, – savivaldybės pranešime cituojamas „Kauno energijos“ generalinis direktorius Rimantas Bakas.

LKF prašė, kad Kauno miesto savivaldybė apmokėtų „Žalgirio“ arenos nuomos išlaidas, sieksiančias apie 0,5 mln. litų. Miesto taryba taip pat sutiko, jog savivaldybės valdoma „Kauno energija“ laiduotų už 7 mln. litų dydžio paskolą, kurią „KG Group“ ketina suteikti LKF.


Šiame straipsnyje: LKFkrepšinisatrankos turnyras

NAUJAUSI KOMENTARAI

hm

hm portretas
Kas liečia Kauno savivaldybę kitaip ir negalejo būti - valdžioje įgalūs" priimti sprendimus naudingus tik sau.

geriau

geriau portretas
vėliau, negu niekad.Nervina tas Sėkla visur kišamas, kaip koks nepakeičiamas krepšinio talismanas. Juk jis lietryčio fanas, tai į lietrytį ir kiškit jį.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių