Pereiti į pagrindinį turinį

"Palanga" keliauja į NKL finalo ketvertą, o "Perlui-MRU" sezonas baigėsi

2015-04-02 21:07 diena.lt inf.
Virginijaus Sirvydžio auklėtiniai iš tolesnės kovos išstūmė "Perlą-MRU"
Virginijaus Sirvydžio auklėtiniai iš tolesnės kovos išstūmė "Perlą-MRU" / Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.

Ketvirtosiose Nacionalinė krepšinio lygos (NKL) ketvirtfinalio rungtynėse "Palanga" savų žiūrovų akivaizdoje po itin įtemptos kovos 77:72 įveikė reguliaraus sezono nugalėtojus Vilniaus "Perlo-MRU" krepšininkus ir iškovojo kelialapį į finalo ketvertą Raseiniuose.

Be Antano Udro rungtyniavę vilniečiai ketvirto kėlinio pradžioje dar buvo priekyje, tačiau neatlaikė šeimininkų spaudimo, pralaimėjo rungtynes ir anksčiau nei planavo baigė sezoną.

Pasak pranešimo, T.Rinkūno vedama "Perlo-MRU" ekipa pirmąjį kėlinį pradėjo rezultatyviai, bet palangiškiai kvėpavo į nugarą (13:16), o ketvirčio pabaigoje išsiveržė į priekį - 23:20.

Atkarpa 11:3 antrąjį kėlinį pradėjo V.Sirvydžio kariauna, kuri 15-ąją minutę įgijo dviženklį pranašumą (34:23). Tačiau sostinės krepšininkai rankų nenuleido ir po A.Žarskaus dvitaškio su kėlinio sirena komandas teskyrė vienas metimas - 38:36.

Po ilgosios pertraukos "Palanga" surengė mini spurtą 6:0, bet į tai iškarto atsakė ir vilniečiai (44:40). Ketvirčio viduryje aikštėje pasirodęs jaunasis Dominykas Zupkauskas pelnė savo pirmuosius taškus ir taip pirmą kartą išvedė "Perlą-MRU" į priekį (47:48). Vilniečiai trapią persvarą išlaikė iki kėlinio galo (53:55).

"Perlas-MRU" nežadėjo sustoti ir, ketvirtį pradėję sausa atkarpa 7:0, įgijo 9 taškų pranašumą (53:62). Deividas Keburys pelnė 4 taškus iš eilės, Povilas Šakinis smeigė du tolimus šūvius ir "Palanga" susigrąžino pirmaujančios komandos poziciją (66:64). Paskutinę kėlinio minutę sirgalių džiaugsmui Domininkas Matutis pataikė tritaškį ir komandos dalyvavo baudų metimo loterijoje. Ją laimėjo ir kelialapį į finalinį ketvertą iškovojo V.Sirvydžio ekipa - 77:72.

"Palanga": Travis Garrison 19 (5 atk. kam.), Domininkas Matutis 13 (5 rez. perd.), Deividas Anužis (5 atk. kam., 7 rez. perd.) ir Adomas Drungilas (7 atk. kam.) po 11, Povilas Šakinis ir Erikas Kubilius po 8.

"Perlas-MRU": Tadas Rinkūnas 15, Tomas Černeckis 12, Alvydas Žarskus 10 (6 atk. kam.), Dominykas Domarkas 9.

NKL finalinis ketvertas Raseiniuose vyks balandžio 18-19 dienomis. Palangiškiai pusfinalyje susikaus su Klaipėdos "Nafta-Uni-Akvaservis" krepšininkais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų