Pereiti į pagrindinį turinį

Po "Žalgirio" triumfo – užduotys kitam sezonui

2016-06-08 16:00

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo serija žinovų nenustebino, tačiau įdomių pastabų jie išsakė. Valdemaras Chomičius ir kiti žinomi specialistai pažvelgė ne tik į praeitį bei dabartį, tačiau įvardijo ir Kauno "Žalgirio" ateities planus.

Komplimentai treneriams

Koks 2015–2016-ųjų sezoną buvo Kauno "Žalgiris"? Kodėl kauniečiai be didesnio vargo laimėjo aukso žiedus? Kas labiausiai nusipelnė naudingiausio finalo žaidėjo vardo? Kokios permainos gali laukti Lietuvos čempionų?

Apie tai "Kauno diena" diskutavo su olimpiniais čempionais V.Chomičiumi, Modestu Paulausku bei pasaulio ir Europos jaunimo čempionų treneriu Kaziu Maksvyčiu.

M.Paulauskas, paklaustas apie finalo serijos baigtį, teigė, kad rezultatas atspindi tai, jog "Žalgiris" yra stipriausia Lietuvos komanda.

"Žinoma, Klaipėdos klubas žaidė garbingai, tačiau jiems per daug jėgų pareikalavo įnirtinga kova ketvirtfinalyje su "Šiauliais", taip pat ir pusfinalis su galingu varžovu – Vilniaus "Lietuvos rytu", – dėstė M.Paulauskas.

V.Chomičius negailėjo pagyrų kauniečių finale demonstruotam žaidimui, tačiau itin pabrėžė trenerių indėlį.

"Norėčiau pasveikinti "Žalgirį", Šarūną Jasikevičių ir Gintarą Krapiką, kurie nusipelnė šios pergalės. Buvo džiugu matyti, kad kauniečiai žaidė brandžiai ir kovingai bei savo miestui padovanojo puikią dovaną ir šventę", – sakė V.Chomičius.

Patikėjo per anksti

K.Maksvytis, pats ne vienus metus dirigavęs Klaipėdos "Neptūnui", prisipažino po skambios klaipėdiečių pergalės antrosiose serijos rungtynėse patikėjęs didesne intriga.

"Po pirmųjų rungtynių Klaipėdoje atrodė, kad serija bus įdomi, tačiau "Neptūno" žaidimas blogėjo, o kauniečių priešingai – vis gerėjo", – stebėjosi sezoną prie Panevėžio "Lietkabelio" vairo baigęs treneris.

Krepšinio specialistai vieningai teigė, kad vertinant žaidimą intrigos finalo serijoje neturėjo trūkti, bet prie akivaizdaus "Žalgirio" pranašumo (serijoje 4:1) prisidėjo klaipėdiečių nuovargis.

"Žvelgiant į rezultatą gali pasirodyti, kad intrigos pritrūko, tačiau aikštėje vyko įdomi kova. Klaipėdiečiai žaidė garbingai, bet jiems sutrukdė žaidėjų traumos, o "Žalgirio" komanda rungtynėse galėjo atlikti didesnę krepšininkų rotaciją", – teigė M.Paulauskas.

"Nemanau, kad įtampos trūko. Juk galima suprasti uostamiesčio klubą, kuris neturėjo pakankamai laiko pasiruošti. Klaipėdiečiai labai gerai sužaidė pirmąsias ir antrąsias rungtynes, tačiau vėliau pritrūko jėgų, nesugebėjo parodyti to, ką gali. Žinoma, tai daryti sutrukdė ir kibi "Žalgirio" komandos gynyba", – svarbiausias priežastis vardijo V.Chomičius.

Dėl didelių skirtumų rungtynėse savo įžvalgą pateikė ir K.Maksvytis.

"Pirmose rungtynėse kauniečiai laimėjo prieš pavargusius Klaipėdos krepšininkus, antrose žalgiriečiai žaidė labiau atsipalaidavę, o varžovai tuo pasinaudojo ir savo arenoje svečiams nesuteikė jokių šansų. Kitose rungtynėse taip pat suveikė nuovargio faktorius, kauniečiams pavyko primesti savo žaidimo stilių", – samprotavo K.Maksvytis.

Variklis – amerikietis

Renkant naudingiausią LKL finalo serijos žaidėją, krepšinio specialistų nuomonės išsiskyrė.

"Tai turėtų būti Paulius Jankūnas, kuris nuo pirmųjų rungtynių buvo tikra žvaigždė. Pirmosiose rungtynėse jis pelnė 29 taškus, antrame Paulius nebuvo toks rezultatyvus, tačiau buvo svarbi jo gynyba, atkovoti kamuoliai", – veterano svarba neabejoja M.Paulauskas.

Kitokią nuomonę turėjo K.Maksvytis. Jo favoritas – Jerome'as Randle'as.

"Amerikietis ne tik pagyvino komandos žaidimą, buvo jos variklis, tačiau taip pat draskė varžovų gynybą greitais išpuoliais, buvo naudingas ir žaidžiant pozicinį žaidimą", – argumentavo buvęs "Neptūno" vairininkas.

Ar išlaikys graiką?

Apie Kauno komandos kito sezono perspektyvas V.Chomičius pateikė įdomių pastebėjimų. Kitą sezoną žalgiriečių laukia dar sunkesni iššūkiai Eurolygoje, nes elitiniame Europos turnyre žais mažiau, bet tik patys pajėgiausi klubai.

"Apie artėjantį sezoną kalbėti dar yra ankstoka, reikėtų palaukti dvi ar tris savaites. Vis dėlto kauniečiai turėtų išlaikyti pergalingos komandos branduolį", – bendrą komplektavimo kryptį nusakė V.Chomičius.

Olimpinis čempionas labiausiai išskyrė puolėją iš Graikijos Ianą Vougiouką. Esą šis aukštaūgis puikiai tvarkėsi su varžovų gynybos užtvaromis, rinkdavo taškus svarbiausiais momentais.

"Lengviau spręsti būnant komandos viduje, tačiau manau, kad komandoje turėtų likti I.Vougioukas. Tada dar reikėtų komandą  pastiprinti dviem trimis legionieriais. Turėtų būti ir trys keturi Lietuvos rinktinės lygio vietiniai žaidėjai. O greta jų gali rungtyniauti ir mokytis iš vyresnių ir kokie trys jauni žaidėjai", –  dėstė V.Chomičius.

Priminsime, kad dar finalo serijos metu kauniečiai sukirto rankomis su Prancūzijos rinktinės įžaidėju Leo Westermannu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų