Pereiti į pagrindinį turinį

R. Brazauskas: LKL tikslas – Eurolygoje matyti ir antrą lietuvišką komandą

2015-11-11 10:10
Romualdas Brazauskas
Romualdas Brazauskas / Andriaus Ufarto / BFL nuotr.

Antradienį vykusiame Eurolygos posėdyje pajėgiausio senojo žemyno klubinio krepšinio turnyro organizacija pristatė numatomus pakeitimus, kurie stipriai paveiks klubų likimą.

Nutarta, kad jau 2016-2017 metų sezone Eurolygoje grumsis ne 24 komandos, kaip buvo iki šiol, o tik 16 pajėgiausių Europos klubų.

Geros žinios sulaukė Kauno „Žalgirio“ klubas – vienu iš 16 klubų įvardinta Lietuvos čempionų komanda taip pat užsitikrins ir didesnes pajamas. Skelbiama, kad finansinį klubų stabilumą užtikrins pasirašyta 10 metų trukmės ir 360 milijonų eurų vertės sutartis su IMG kompanija.

Tinklalapio „BasketNews.lt“ kalbintas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) generalinis direktorius Romualdas Brazauskas tikino, jog įvykdžius šiuos nutarimus, išaugs ne tik Eurolygos, tačiau ir antrojo pagal pajėgumą klubinio Europos turnyro lygis.

„Eurolygoje susirinks stipriausios žemyno komandos. Dabar matome, kad pirmajame etape yra silpnesnių komandų, todėl logiška manyti, kad sumažinus dalyvių skaičių iki 16, turnyro lygis išaugtų.

Kaip suprantu, niekas neuždaro durų silpnesnėms komandoms. Joms paliekamos galimybės dalyvauti atrankos varžybose, tačiau aš manau, kad susiklosčius tokiai situacijai, išaugs antrojo pagal pajėgumą Europos turnyro pajėgumas“, – kalbėjo R. Brazauskas.

Pagal naująjį formatą, be 11 A licencijas turinčių komandų Eurolygoje dar rungtyniaus atrankos turnyro laimėtojai, Europos taurės čempionai ir 3 nacionalinių pirmenybių laimėtojai. Anot R. Brazausko, vienas LKL prioritetų yra patekti tarp tų trijų šalių.

„To tikėtis gali visi. Dvi vietos Eurolygoje mums buvo žadėtos daug kartų, buvo bendrauta ir diskutuota, tačiau, kaip matome, dviejų mūsų šalies komandų čia kol kas nėra.

Kita vertus, nesvarbu koks bus galutinis formatas, Lietuva vieną vietą bet kokiu atveju turės. Tačiau mūsų lygos tikslas yra aukščiausio lygio turnyre matyti ir kitą lietuvišką komandą. Galbūt nereikėtų sakyti kad iškart su A licencijomis, tačiau norėtųsi turėti ir antrą komandą“, – kalbėjo LKL direktorius.

Apie besikeičiančią padėtį Europos krepšinio padangėje „BasketNews.lt“ taip pat bandė susisiekti su Vilniaus „Lietuvos ryto“ bei Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) atstovais, tačiau jie kalbėti atsisakė. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų