Pereiti į pagrindinį turinį

R. Žuklevičius: Jonavos komandoje jaučiuosi puikiai nuo pirmos dienos

2015-11-09 17:04 diena.lt inf.

Jonavos „Petrochemos-Dexteros“ krepšinio klubo naujokui Raimundui Žuklevičiui 2015-2016 m. sezonas pilnas iššūkių. 19-metis 189 cm ūgio įžaidėjas pratinasi prie rungtyniavimo naujojoje komandoje bei žaidimo Nacionalinėje krepšinio lygoje.

2014 m. Lietuvos jaunių vaikinų krepšinio rinktinės narys žaidimo paslapčių mokėsi Kauno „Sabonio krepšinio centro“ komandoje, su kuria debiutavo ir vyrų krepšinyje – žaidė Regionų krepšinio lygos čempionate. Karjeros posūkiu, baigęs „Sabonio krepšinio centro“ mokyklą, R. Žuklevičius pasirinko Jonavą. Čia kaunietis rungtyniauja įžaidėjo pozicijoje ir praėjusio savaitgalio rungtynėse su Molėtu „Ežerūnu-Kariu“ jaunasis krepšininkas užfiksavo naują asmeninį rekordą – atliko šešis rezultatyvius perdavimus.

Tinklalapis „jsk.lt“ pasikalbėjo su krepšininku apie sėkmingą praėjusį savaitgalį „Petrochemos-Dexteros“ ekipai, rungtyniavimą NKL čempionate, atmosferą komandoje ir kitus dalykus.

- Savaitgalį Jonavos komanda dukart panaikino dviženklį deficitą dvejose rungtynėse ir iškovojo svarbias pergales. Kaip manai, kas nulėmė sėkmingą komandos žaidimą sunkiais momentais?

- Abiejų rungtynių startas nebuvo pats geriausias, tačiau treneris visų rungtynių metu akcentuoja, kad varžybos žaidžiamos 40 minučių, todėl nereikia nuleisti rankų ir kovoti iki galo. Pradėjome nuo dar aktyvesnės gynybos, protingai sužaidėme puolime todėl pavyko sugrįžti į žaidimą ir laimėti rungtynes Klaipėdoje ir namuose.

- Kaip vertini komandos pasirodymą iki šiol NKL čempionate?

- Kol kas dalinamės 4-7 vietas su dar trimis komandomis, manau, rezultatas nėra blogas. Žinoma, sezone jau patyrėme kelis skaudžius pralaimėjimus rungtynių pabaigose , po kurių praradome kelis brangius taškus. Kaip bebūtų, sezonas dar tik įsibėgėja ir viskas dar priešaky.

- Trumpai papasakok apie save. Kada pradėjai žaisti krepšinį, kur žaidei pastaruosius metus?

- Pradėjau žaisti krepšinį būdamas antroje klasėje Kauno „Aisčių“ mokykloje, tačiau ketvirtoje klasėje perėjau į Kauno „Sabonio krepšinio centrą“. Ten praleidau 9 metus. Paskutinius du sezonus atstovavau „Sabonio krepšinio centro“ komandai RKL A divizione.

- Šiemet debiutavai NKL pirmenybėse. Ar sunkūs pirmieji žingsniai naujame lygmenyje? Prie ko buvo sunkiausiai prisitaikyti?

- Pirmieji mėnesiai nebuvo labai lengvi. Teko žaisti su vyrais ir RKL čempionate, bet NKL lygis – visai kitas, bent jau žiūrint mano akimis. Sunkiausia buvo priprasti prie naujos komandos žaidimo braižo, bet visi treneriai, komandos senbuviai noriai padeda ir gelbėja. Jei ko nesuprantame – klausiame ir sprendžiame iškilusius klausimus. Iš tiesų, komandoje labai puiki atmosfera, todėl nuo pirmos dienos Jonavos komandoje jaučiuosi puikiai.

- Žaidi įžaidėjo pozicijoje. Kokie yra mėgstamiausi krepšinio elementai?

- Kaip ir daugumai įžaidėjų – efektingas rezultatyvus perdavimas. Žinoma, tikrai žaviuosi ir įspūdingais dėjimais.

- Jonavoje propaguojamas kietas, gynybinis krepšinis ar spėjai gauti tokio krepšinio pamokų ir patirties ateičiai?

- Jonavos komandoje privalai gerai gintis, nes treniruočių metu tam skiriamas labai didelis dėmesys. Atėjus rungtynių dienai, treneris rūbinėje akcentuoja, kad susitikimą pradėtume nuo kibios ir agresyvios gynybos, tai ir yra mūsų arkliukas. Kalbant apie krepšinio pamokas , tai jų gavau neapsakomai daug, ypač iš trenerių.

- Kokį įspūdį palieka krepšinio rungtynių atmosfera Jonavoje?

- Atmosfera tikrai puiki, nemaniau, kad Jonavoje ateis tiek žmonių palaikyti savo komandos. Ypač puikūs sirgaliai antrajame aukšte su būgnais!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų