Pereiti į pagrindinį turinį

Rezultatyvus J. Lauvergne‘o sugrįžimas pažymėtas „Žalgirio“ pergale Klaipėdoje

2022-01-30 18:30
basketnews.lt

Joffrey Lauvergne‘as beveik po keturių mėnesių pertraukos sugrįžo į aikštelę, o jo atstovaujamas Kauno „Žalgiris“ (18-1) Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) iškovojo dešimtąją pergalę paeiliui.

LKL nuotr.

Jure Zdovco auklėtiniai išvykoje 77:60 (25:16, 16:21, 18:13, 18:10) įveikė Klaipėdos „Neptūno“ (6-11) krepšininkus, kuriems tai buvo ketvirtoji nesėkmė paeiliui.

Po peties traumos sugrįžęs J. Lauvergne‘as per 21 minutę surinko 9 taškus (4/8 dvit., 1/2 baud.),  6 atkovotus bei 1 perimtą kamuolį, 2 rezultatyvius perdavimus, 2 klaidas, 2 pražangas ir 11 naudingumo balų.

Į rikiuotę po koronaviruso taip pat sugrįžo Paulius Jankūnas ir Artūras Milaknis, o dėl traumų mačui registruoti nebuvo Joshas Nebo, Janis Strelnieks ir Mantas Kalnietis.

Rungtynes geriau pradėjo kauniečiai, kurie antrojo kėlinio pradžioje po Milaknio tolimo šūvio įgijo dviženklį pranašumą (28:16). Visgi pajautę, kad svečiai gali perlaužti mačą, Adomaičio auklėtiniai surengė galingą spurtą 21:13, o Matas Jogėla dėjimu prieš pat pertrauką sumažino skirtumą iki 4 taškų (37:41).

Po pertraukos kauniečiai pradėjo bėgti: J. Zdovco kariauna spurtavo 16:5 ir po J. Lauvergne’o baudos metimo įgijo rekordinę 15 taškų persvarą (57:42), tačiau klaipėdiečiai nepasidavė – atsakė atkarpa 8:0, o Žygimantas Janavičius dvitaškiu trečiojo kėlinio pabaigoje nukirpo deficitą iki 7 taškų (50:57).

Tačiau „Žalgiris“ smogė atgal, surengė atkarpą 10:2 ir likus 7 minutėms po Edgaro Ulanovo dvitaškio įgijo 15 taškų persvarą (67:52), kurios užteko pergalei.

Po mačo žalgiriečių strategas J. Zdovcas džiaugėsi gynyba, tačiau peikė auklėtinius dėl savanaudiškumo.

Po mačo žalgiriečių strategas J. Zdovcas džiaugėsi gynyba, tačiau peikė auklėtinius dėl savanaudiškumo.

„Sveikinu savo žaidėjus su pergale. Nebuvo lengva, kaip ir kiekvienose rungtynėse. Antroje pusėje perėmėme keletą kamuolį, baudėme varžovus puolime, kas nebuvo būdinga praėjusiems mačams, ypač dvikovai Milane. Aišku, jie buvo kur kas stipresni gynyboje nei „Neptūnas“. Vis dar daug savanaudiškumo. Mes turime žaisti kaip komanda ne tik gynyboje, bet ir puolime. Reikia surasti laisvą žmogų, atlikti papildomą perdavimą. Bet kaip ir sakiau, laimėjome rungtynes. Privalome pailsinti komandą ir ruoštis Eurolgos dvigubai savaitei“, – dėstė strategas.

Kauno ekipos gretose išsiskyrė Ulanovas, kurio sąskaitoje per 22 minutes buvo 15 taškų (5/6 dvit., 1/5 trit., 2/2 baud.), 4 atkovoti kamuoliai, 3 rezultatyvūs perdavimai bei 23 naudingumo balai.

Karolis Lukošiūnas pridėjo 13 taškų (2/5 trit.), o Nielsas Giffey – 11 taškų ir 5 perimtus kamuolius.

Klaipėdos komandai Žygimantas Janavičius per 28 minutes pelnė 13 taškų (6/9 dvit., 0/1 trit., 1/2 baud.), atkovojo 1 kamuolį, atliko 6 rezultatyvius perdavimus bei surinko 13 naudingumo balų.

Tuo metu treneris Dainius Adomaitis ant auklėtinių labiausiai pyko dėl prarastų kamuolių.

„Blogiausia yra tai, kad ką akcentavome prieš rungtynes, to ir nepadarėme. Tai yra klaidų kiekio mažinimas. Pastarąsias rungtynes laikosi stabilus 20 klaidų kiekis, o šiandien „Žalgiris“ po mūsų klaidų įmetė 20 taškų. Krepšinyje yra labai sunku žaisti, kai tu duodi priešininkui įmesti lengvų taškų. Iš „Žalgirio“ 77 taškų 20 buvo surinkti po mūsų klaidų. Tai yra nedovanotinas kiekis“, – dėstė treneris.

Iškart po Klaipėdos „Neptūno“ ir Kauno „Žalgirio“ rungtynių uostamiestyje įvyko „Žalgirio“ sirgalių konfliktas apsaugos darbuotojais su policininkais.

Vienas iš „Žalgirio“ sirgalių tribūnoje buvusių žmonių bandė žengti ant parketo, kuomet aikštėje dar vyko krepšininkų pakalbinimas televizijai, o policija jį sustabdė.

Du pareigūnai sirgalių paguldė, o paskui aistruolį į aikštę bandė patekti dar vienas žiūrovas, kurį policininkai taip pat sustabdė.

Aistruoliai buvo surakinti ir policijos išvesti iš arenos.

„Neptūnas“: Žygimantas Janavičius 13 (6/9 dvit., 6 rez. perd., 6 kld.), Matas Jogėla 11 (5/7 dvit.), Edgaras Želionis 8 (4/5 dvit., 5 atk. kam.), Martynas Mažeika 7.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 15 (5/6 dvit., 1/5 trit.), Karolis Lukošiūnas 13 (2/5 trit.), Nielsas Giffey 11 (4/4 dvit., 5 per. kam.), Joffrey Lauvergne'as 9 (4/8 dvit., 6 atk. kam.), Regimantas Miniotas (7 atk. kam.) ir Tai Websteris po 7.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų