Pereiti į pagrindinį turinį

Rinktinę treniruos olimpinis čempionas

2024-10-02 10:26 diena.lt inf.

„Manau, visi kartu išspręsime problemas ir pasieksime, ką norime“, – sakė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vairą perėmęs Rimas Kurtinaitis.

Krūvis: R. Kurtinaičio laukia iššūkiai vadovaujant Baku krepšininkams ir Lietuvos rinktinei
Krūvis: R. Kurtinaičio laukia iššūkiai vadovaujant Baku krepšininkams ir Lietuvos rinktinei / sabahpsc.az nuotr.

Sutartis – iki 2028-ųjų

Vakar Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) vykdomasis komitetas vienbalsiai pritarė šalies Krepšinio trenerių asociacijos rekomendacijai, kad nacionalinę vyrų krepšinio rinktinę treniruotų R. Kurtinaitis.

64-erių olimpinis ir Europos čempionas, pasaulio vicečempionas estafetę perėmė iš Kazio Maksvyčio, dirbusio su pagrindine šalies komanda trejus metus ir pasitraukusio iš jos šiemet liepą.

LKF sutartis su R. Kurtinaičiu sudaryta olimpiniam ciklui – iki 2028 m. Los Andželo žaidynių.

„Niekada nebuvo, kad nacionalinės vyrų krepšinio rinktinės treneris keltų ypatingas sąlygas federacijai ar jos vadovams. Dominavo abipusis supratimas ir noras“, – teigė LKF prezidentas Mindaugas Balčiūnas.

Kurie kiti specialistai sudarys R. Kurtinaičio štabą, paaiškės šį mėnesį vėliau.

„Jokių nurodymų ar limitų dėl asistentų skaičiaus nėra. Svarbiausia – galutinis rezultatas“, – pabrėžė M. Balčiūnas.

Didelių emocijų nepatyriau, nes darbas – labai atsakingas, uždaviniai – aukšti.

Dirbs ir Azerbaidžane

„Pirmiausia noriu padėkoti už pasitikėjimą federacijai, kolegoms, – vakar kalbėjo R. Kurtinaitis. – Didelių emocijų nepatyriau, nes darbas – labai atsakingas, uždaviniai – aukšti, aš sau keliu tokius pat. Vienas artimiausių – patekti į Europos čempionato finalo turnyrą. Sunku prognozuoti, nes nežinia, kokią komandą surinksime, tačiau, manau, visi suvokia, ko norime ir ką reikės padaryti.“

M. Balčiūnas pridūrė, kad R. Kurtinaitis darbą rinktinėje derins su vyriausiojo trenerio pareigomis Baku „Sabah“ klube.

„Sabah“ krepšininkai spalio 9-ąją startuos Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) Europos taurės turnyre – Belgijoje žais su Šarlerua „Spirou“ ekipa.

16 d. Baku numatyta dvikova su Atėnų „Maroussi“, 23 d. – su Noršiopingo „Dolphins“, 30 d. – su „Spirou“. Lapkričio 6-ąją lauks mačas Graikijoje su „Maroussi“ ir 13 d. Švedijoje – su „Dolphins“.

Azerbaidžano krepšinio lygos čempionatą „Sabah“ turėtų pradėti spalio 20-ąją.

Misija „EuroBasket“

Lietuvos krepšininkai lapkritį tęs kovą „EuroBasket“ atrankos H grupėje: 21 d. svečiuose ir 24 d. savo aikštėje susitiks su Šiaurės Makedonijos krepšininkais.

Šiemet vasarį lietuviai 83:64 nugalėjo lenkus, tačiau 56:65 pralaimėjo estams. Makedonai 69:74 nusileido Estijos ekipai ir 96:71 įveikė lenkus.

2025-ųjų vasario 21-ąją lietuvių lauks mačas išvykoje su lenkais ir 24 d. namuose – su estais.

Į finalo turnyrą pateks pirmą ir antrą vietas užėmusios ekipos ir Lenkijos rinktinė – kaip viena būsimųjų „EuroBasket“ šeimininkių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų