Pereiti į pagrindinį turinį

Šokas Lietuvos rinktinei: M. Kalniečiui išniro raktikaulis, pralaimėta kroatams

2014-08-26 19:51 diena.lt inf.
Lietuva – Kroatija

Šokas Lietuvos rinktinės stovykloje. Paskutinėse draugiškose rungtynėse peties traumą patyrė ir dėl jos pasaulio čempionatą turės praleisti pagrindinis rinktinės įžaidėjas Mantas Kalnietis.

M. Kalnietis susižeidė pačioje rungtynių pradžioje. Po komandos draugo užtvaros nuo varžovo bandęs atitrūkti pagrindinis rinktinės įžaidėjas M. Kalnietis atsitrenkė į Ante Tomičių ir parkrito ant parketo.

27-erių metų 195 cm ūgio krepšininkas iš karto susiėmė už dešinės rankos bei aikštę paliko tik padėdamas rinktinės medikų. Lietuvos komandos gydytojai sutvarstė Kalniečiui petį ir palydėjo jį iš arenos.

M. Kalnietis buvo išvežtas į ligoninę, kur jo petis buvo peršviestas ir nustatytas stiprus raktikaulio išnirimas.

Trečiadienį M. Kalnietis lėktuvu grįžta į Lietuvą, o treneriai vietoje jo greičiausiai pasirinks Adą Juškevičių, kuris prieš pat mačą su Kroatija buvo „atkabintas“ nuo rinktinės.

M. Kalnietis pasirengimo cikle susižeidė antrąsyk. Pirmą kartą krepšininkas iš rikiuotės beveik savaitei iškrito po susidūrimo draugiškose rungtynėse prieš Gruzijos rinktinę, kuomet Kalniečiui buvo prakirsta kakta.


Lietuvos vyrų krepšinio rinktinei labai nesėkmingai baigėsi paskutinės kontrolinės rungtynės Kroatijoje prieš planetos pirmenybes.

Antradienį Lietuvos krepšininkai ne tik 80:94 (12:25, 26:22, 23:28, 19:19) nusileido Kroatijos komandai, bet ir prarado traumą patyrusį pagrindinį ekipos įžaidėją.

Lietuvos rinktinės įžaidėjas susižeidė sužaidus vos 2 minutes ir 14 sekundžių nuo mačo pradžios. Būtent tuo metu kroatai pradėjo šešių minučių spurtą 17:2, kuris ir nulėmė rungtynių baigtį. Tiesa, trečiajame kėlinyje Lietuvos rinktinė buvo sumažinusi atsilikimą iki keturių taškų (48:52), tačiau po to šeimininkai pataikė net septynis tritaškius metimus iš eilės ir buvo padidinę persvarą iki 19-os taškų (75:56).

Tai buvo tik antroji lietuvių nesėkmė per keturiolika kontrolinių susitikimų.

20 taškų į šeimininkų krepšį įmetė Jonas Mačiulis, 16 - Jonas Valančiūnas, po 15 - Darjušas Lavrinovičius ir Šarūnas Vasiliauskas, 6 - Donatas Motiejūnas, po 2 - Martynas Pocius, Paulius Jankūnas, Mindaugas Kuzminskas ir Simas Jasaitis, o Mantas Kalnietis, Renaldas Seibutis ir Kšyštofas Lavrinovičius taškų nepelnė.

Rungtynėms nebuvo registruoti Adas Juškevičius ir Artūras Gudaitis, kuriems dar prieš susitikimą buvo pranešta, kad jie neskris su komanda į planetos pirmenybes Ispanijoje. Tačiau koks bus M.kalniečio likimas ir, jei reikės, kas pakeis jį - paaiškės artimiausiomis valandomis.

Nugalėtojų gretose išsiskyrė net 5 tritaškius iš 9 pataikęs Bojanas Bogdanovičius, kurio sąskaitoje 24 taškai.

16 taškų prie pergalės prisidėjo Dario Šaričius, po 12 - Krunoslavas Simonas ir Luka Žoričius, 10 - Damjanas Rudežas.

Iš Kroatijos lietuviai skrenda tiesiai į Las Palmasą (Ispanija), kur rugpjūčio 30-ąją pradės pasaulio taurės kovas. D grupėje Lietuvos komandai teks žaisti su Meksikos, Angolos, Australijos, Pietų Korėjos ir Slovėnijos krepšininkais.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų