Pereiti į pagrindinį turinį

Varžovai telkia pajėgas R. Kurtinaičio debiutui

2024-10-16 10:41

Rimas Kurtinaitis prie Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės vairo pirmiausia debiutuos Skopjėje, o namuose – Klaipėdoje. Būsimi mūsiškių varžovai užsimoję surinkti stipriausią sudėtį.

Dukart – su makedonais

Lapkričio 24-ąją uostamiesčio „Švyturio“ arenoje lietuviai žais 2025 m. Europos čempionato atrankos H grupės rungtynes su Šiaurės Makedonijos komanda.

Tai bus antra dvikova su trenerio Aleksandro Jončevskio vadovaujama kariauna, o pirma akistata numatyta lapkričio 21-ąją Skopjėje.

„Mačas Klaipėdoje bus ypač svarbus siekiant bilieto į „EuroBasket“ finalo turnyrą“, – pabrėžė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Mindaugas Balčiūnas.

Šiemet vasarį mūsų šalies krepšininkai 83:64 nugalėjo lenkus, tačiau 56:65 pralaimėjo estams. Makedonai 69:74 nusileido Estijos ekipai ir 96:71 įveikė lenkus.

2025-ųjų vasario 21-ąją lietuvių lauks mačas išvykoje su lenkais ir 24 d. namuose – su estais.

Į finalo turnyrą pateks pirmą ir antrą vietas užėmusios ekipos ir Lenkijos rinktinė – kaip viena būsimųjų „EuroBasket 2025“ šeimininkių.

Strategas grįš iš Baku

„Vienas artimiausių tikslų – patekti į Europos čempionato finalo turnyrą. Sunku prognozuoti, nes nežinia, kokią komandą surinksime, tačiau, manau, visi suvokia, ko norime ir ką reikės padaryti“, – tapęs nacionalinės ekipos strategu kalbėjo R. Kurtinaitis.

Anot M. Balčiūno, kandidatai į rinktinę turėtų paaiškėti artimiausiu metu. R. Kurtinaitis šiuo metu dirba Azerbaidžane, Baku „Sabah“ klube.

Mačas Klaipėdoje bus ypač svarbus siekiant bilieto į „EuroBasket“.

„Sabah“ krepšininkai nesėkmingai startavo Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) Europos taurės turnyre – Belgijoje 81:82 pralaimėjo Šarlerua „Spirou“ komandai.

Šiandien Baku numatyta dvikova su Atėnų „Maroussi“, 23 d. – su Noršiopingo „Dolphins“, 30 d. – su „Spirou“. Lapkričio 6-ąją lauks mačas Graikijoje su „Maroussi“ ir 13 d. Švedijoje – su „Dolphins“.

Azerbaidžano krepšinio lygos čempionatą „Sabah“ turėtų pradėti spalio 20-ąją.

Derėjosi Milane

Praeitą savaitę Milane įvykusias Eurolygos rungtynes tarp vietos „EA7 Emporio Armani“ ir „Paris Basketball“ komandų stebėjo solidi delegacija iš Šiaurės Makedonijos.

Šios šalies krepšinio federacijos prezidentas Pero Antičius, generalinis sekretorius Vladimiras Georgijevskis ir nacionalinės rinktinės strategas A. Jončevskis susitiko su Milano ekipos vadovais, vyriausiuoju treneriu Ettore Messina ir Paryžiaus klubo atstovais.

„Mums rūpėjo šioms komandoms atstovaujančių Nenado Dimitrijevičiaus ir Timothy Shortso galimybės žaisti rinktinėje itin svarbų mačą su lietuviais. Nenadas – mūsų geriausias krepšininkas, džiugu, kad jis dega noru padėti“, – sakė P. Antičius.

N. Dimitrijevičius – „EA7 Emporio Armani“ atakuojantis gynėjas (ūgis 190 cm). Amerikietis T. Shortsas – „Paris Basketball“ atakuojantis gynėjas (175 cm), Šiaurės Makedonijos piliečiu tapo 2022-aisiais. Jis šiemet nežaidė nei su estais, nei su lenkais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų