Pereiti į pagrindinį turinį

W. Cherry tiki „Žalgirio“ šansais patekti į ketvirtfinalį: norime sukurti istoriją

2015-03-19 08:19
Willas Cherry (su kamuoliu).
Willas Cherry (su kamuoliu). / euroleague.net nuotr.

Kauno „Žalgiris“ „Top 16“ etapo E grupėje su 4 pergalėmis ir 6 pralaimėjimais užima penktąją vietą bei vis dar nepraranda šansų žengti į Eurolygos ketvirtfinalį.

Pastaruoju metu vienas geriausių žaidėjų žalgiriečių gretose yra Willas Cherry. Po truputį Kaune įsibėgėjantį amerikietį nusprendė pakalbinti oficiali Eurolygos internetinė svetainė.

24 metų 185 cm ūgio įžaidėjas pasidalino mintimis apie įspūdžius išvykose, adaptacijos Europoje problemas, šios savaitės rungtynes su Tel Avivo „Maccabi“, darbą su Šarūnu Jasikevičiumi bei šansus patekti į ketvirtfinalį.

– Eurolygoje jau sužaidėte 11 rungtynių. Kas šiame turnyre jums patinka labiausiai?

– Man labiausiai patinka vykti į kitas šalis ir rungtyniauti svečiuose. Visada įdomu stebėti skirtingų komandų aistruolių skirtingą palaikymą. Beprotiškiausia atmosfera kol kas buvo Belgrade, gerbėjai ten tiesiog pamišę dėl krepšinio.

– Galbūt nustebino dar kas nors?

– Čia gerokai labiau nei NBA yra propaguojamas kontaktinis žaidimas. Prie to reikėjo priprasti. Trijų sekundžių bei kitokia žingsnių taisyklė man taip pat buvo nemažas iššūkis. Daug turėjau išmokti dar prieš paimdamas kamuolį į rankas.

– Tel Avive jūsų komandos laukia susitikimas su dabartiniais čempionais, „Maccabi“ krepšininkais. Ar „Žalgiriui“ tai didelis iššūkis?

– Jei laimėtume, atsidurtume labai geroje pozicijoje kovojant dėl kelialapio į ketvirtfinalį. Žinoma, tai didelis iššūkis, nes „Maccabi“ yra Eurolygos čempionai, turintys puikią sudėtį ir šiemet, o mes kol kas išvykoje esame laimėję vos kartą. Pergalė Tel Avive mums pridėtų labai daug papildomų jėgų itin svarbioms rungtynėms namuose su „Barcelona“.

– Ko „Žalgiriui“ reikia, norint pradėti skinti pergales išvykose?

– Mes turime būti susikoncentravę, pasitikintys savimi ir agresyvūs. Tokie, kokie dažniausiai esame savo arenoje. Turime varžovų namus paversti savo namais. Negalime leisti varžovų sirgaliams išmušti mus iš vėžių.

– Jums pasisekė tapti Eurolygos legendos Š. Jasikevičiaus auklėtiniu. Kaip jums, kaip įžaidėjui, yra svarbu dirbti su juo?

– Be abejo, tokio žmogaus pagalba yra labai naudinga. Jis yra vienas geriausių visų laikų Eurolygos įžaidėjų, todėl jo patarimai, pavyzdžiui, kada mesti, kada atiduoti kamuolį ir panašiai, yra itin vertingi.

– Koks yra jausmas rungtyniauti tokioje krepšinio šalyje kaip Lietuva bei ginti legendinės šios šalies komandos garbę?

– Tai puiku. Būti krepšinio šalyje man yra tikra palaima. Fanai mus dievina ir yra kartu su mumis kiekvieną dieną. Nesvarbu, laimime ar pralaimime, jie mus palaiko visada. Smagu, jog gerbėjai vyksta palaikyti mus ir į svečias šalis. Visada smagu turėti tvirtą užnugarį. „Žalgirio“ gerbėjai yra labai atsidavę komandai, o šis jų atidavimas dar labiau motyvuoja komandos žaidėjus.

– Kaip svarbu „Žalgiriui“ būtų patekti į kitą etapą?

– Manau, kad tai būtų nuostabu. Klubas ketvirtfinalyje nebuvo jau daugybę metų, todėl mes sukurtume istoriją ir vėl to būtume atsimenami dar ilgai. Tai būtų didelis pasiekimas ir mes tikrai to norime. Mūsų grupėje yra daug puikių komandų, tačiau tai yra krepšinis ir negali žinoti, kas gali nutikti. Vis dėlto dabar turime susikaupti ir pernelyg negalvoti apie tolimą ateitį. Svarbiausiais tikslas – laimėti artimiausias rungtynes.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų