Pereiti į pagrindinį turinį

Dėl rankinių balerinai A. Voronovai teko vaikščioti tilto atbraila

2015-09-22 09:18 diena.lt inf.

Kaunietė balerina Asta Voronova, sutikusi dalyvauti naujausių rankinių dizainerės Rasos Rožinskienės darbų pristatyme, žinojo, kad fotografė Eglė Ščerbinskaitė iš jos pareikalaus gerokai daugiau nei apsiavus puantus padaryti reveransą teatro scenoje.

„Tačiau tai, ką Eglė sumąstė, pranoko bet kokias su fotosesija susijusias fantazijas!“ – juokdamasi sakė autorė.

Nei ji, nei A. Voronova nesitikėjo, kad rankinėms teks pasivaikščioti tilto atbrailomis, užmigti vidury arimų, pakilti į orą ar išsimaudyti krioklyje.

Sutarusi fotosesijos dieną trijulė patraukė link Alytaus.

„Kelionės tikslą žinojo tik Eglė, o kur dar pakeliui sustosime – nenumanė net ir ji pati”, – su šypsena pasakojo R. Rožinskienė.

Stabdyti automobilį pakelėje jai teko daugybę kartų. E. Ščerbinskaitė sužavėdavo tai laukai, tai kelio ruožas, kur vyko statybos darbai, tai medžių paunksmė. Vienetinių rankų darbo rankinių kūrėja sakė išvykos metu dar sykį įsitikinusi – tik meniškas žmogus gali matyti gerą kadrą ten, kur iš pirmo žvilgsnio apie jo egzistavimą net neįmanoma nutuokti.

Vienas iš įspūdingiausių momentų – A. Voronovos pasivaikščiojimas remontuojamo tilto atbraila. Jį taisę darbininkai ilgai negalėjo atsitokėti nuo to, ką išvydo.

Ne mažiau įspūdingai iš šono atrodė ir trijulės darbas vandenyje. Norinčios netradiciškai įamžinti rankines, damos atsivežė kėdę, kuri turėjo būti įtvirtinta krioklio viduryje, gana sraunioje vietoje.

„Man teko kėdę laikyti. To nuotraukoje, žinoma, nesimato, bet sušlapau iki paskutinio siūlelio“, – prisiminė R. Rožinskienė.

Daugiau nei prieš metus pirmąją savo kolekciją pristačiusi autorė sakė, kad naujausiuose savo darbuose vėl grįžo prie tuomet paliestos temos – keturių stichijų.

„Oras, žemė, vanduo... O ugnis – esu aš“, – yra sakiusi unikalių rankinių kūrėja.

Anot R. Rožinskienės, ši jai artima tema vėl nagrinėta, tačiau pasitelkus kitas priemones  – kelios dešimtys rankinių, laikomų A. Voronovos, pabūvojo ir ore, ir ant žemės, ir vandenyje.

„Ugnį šįsyk atstojome trise, nes buvome užsidegę netradicinės fotosesijos idėja ir leidomės į kūrybinę avantiūrą“, – pasakojo autorė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų