Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvių kilmės australė sulaukė didelės sėkmės

2015-10-07 14:36
Stop kadras

Lietuvoje viešėjo dizainerė, visame pasaulyje garsi lietuvių kilmės tinklaraštininkė Ebony Bizys. Jau kurį laiką ji gyvena Japonijoje, savaip domisi šios šalies kultūra ir menu.

Ne naujiena, kad garsūs, lietuviškų šaknų turintys žmonės išsibarstę visame pasaulyje. Viena jų – E. Bizys, lietuvių kilmės australė. Dizainas, amatai, spalvingos knygos, tinklaraščiai ir kūrybinės dirbtuvės – jos kasdienybė.

Moteris dėl savo idėjų bei projektų atpažįstama daug kur – jai sėkmę atnešė 2009 m. sukurtas tinklaraštis „Hellosandwich“. Jame E. Bizys dalijasi įkvepiančiomis kasdienybės detalėmis, dizaino naujienomis ir pačios gamintais popieriniais kūriniais. Taip pat nagrinėja ir Japonijos, į kurią gyventi persikėlė prieš penkerius metus, kultūrą.

Prabėgus vos keleriems metams čia, E. Bizys meno kūriniai ir tinklaraštis persikėlė į knygas, šiandien išverstas į penkias kalbas.

„Kai atvykau į Tokiją, iškart norėjau užsiimti kūrybiniu darbu. Taigi užsiregistravau į Tokijo meno knygų mugę ir ten pristačiau savo pačios sudarytą Tokijo gidą. Šiame gide sudėti visi man labiausiai patikę dalykai Tokijuje, viskas, kas įsiminė, kai čia keliaudavau per atostogas Japonijoje. Per mugę mane pastebėjo leidėjai, kurie domėjosi knygas Japonijoje leidžiančiais užsieniečiais. Po šio įvykio buvo išleista ir daugiau mano knygų“, – sako dizainerė, tinklaraštininkė E. Bizys.

Plačiau apie tai žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena, Lietuva“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų