Pereiti į pagrindinį turinį

Per didelis cholesterolis - tiksinti bomba. Mažink jį!

2009-07-03 17:26
Per didelis cholesterolis - tiksinti bomba. Mažink jį!
Per didelis cholesterolis - tiksinti bomba. Mažink jį! / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Per didelis cholesterolio kiekis kraujyje ir dėl to kylančios sveikatos problemos tiek tarp jaunų, tiek tarp pagyvenusių žmonių Lietuvoje kelia itin didelį susirūpinimą.

Viena iš pagrindinių priežasčių - tinkamai pateiktos informacijos apie cholesterolį bei jo reguliavimą organizme stoka. Todėl buvo nuspręsta įkurti interneto svetainę www.mazinkcholesteroli.lt bei vienoje vietoje pateikti išsamias ir aktualias žinias, susijusias su cholesteroliu.

„Šios interneto svetainės tikslas - pateikti susistemintą ir išsamią informaciją, kodėl ir kaip būtina mažinti cholesterolio kiekį. Pastebėjome, kad lietuviai vis dar nepakankamai supranta šios problemos svarbą ar tiesiog apie ją mažai žino. Nuo šiol, užuot „nardę“ po įvairius interneto puslapius, kuriuose dažniausiai pateikiami tik pavieniai straipsniai apie vieną ar kitą šios problemos aspektą, žmonės galės vienoje vietoje rasti atsakymus į jiems rūpimus klausimus“, - teigia interneto svetainės autoriai.

Šioje interneto svetainėje ne tik pateikiama visa su cholesterolio problema susijusi informacija, naujausios žinios bei statistika, bet ateityje lankytojai, specialioje skiltyje užpildę anketą, galės gauti profesionalaus gydytojo konsultaciją. Taip pat interneto svetainės sumanytojai skatina visus Lietuvos gyventojus palaikyti šią iniciatyvą bei dalintis savo patirtimi, išgyventomis akimirkomis, patarimais, kovojant su dideliu cholesterolio kiekiu kraujyje bei širdies ir kraujagyslių ligomis.

„Siekiame, kad interneto svetainė www.mazinkcholesteroli.lt taptų ne tik naudingos informacijos šaltiniu, bet ir vieta, kur žmonės gali dalintis nuomonėmis, patirtimi, kovojant su dideliu cholesterolio  kiekiu ir jo sukeltomis ligomis. Norime „užkrėsti“ žmones geru pavyzdžiu, todėl svetainėje bus skelbiamos istorijos tų, kurie pakeitė savo mitybą, pradėjo sportuoti, atsikratė žalingų įpročių ir toliau džiaugiasi gyvenimu“, - sako naujojo portalo autoriai. 

Žmonių laiškų, patarimų ir išgyvenimų idėjos autoriai laukia el. pašto adresu [email protected].

Lietuvoje vidutiniškai kasmet širdies ir kraujagyslių sukeliamos ligos pasiglemžia apie 24 tūkst. gyvybių, iš kurių beveik 50 proc. vyrų ir 64 proc. - moterų. Tarp Europos Sąjungos valstybių pagal sergamumą širdies ir kraujagyslių ligomis Lietuva yra priskiriama prie padidintos rizikos šalių. Viena pagrindinių šių ligų priežasčių - aukšta cholesterolio koncentracija kraujyje.

Iniciatyvos www.mazinkcholesteroli.lt autoriai - Lietuvos širdies asociacija kartu su farmacijos kompanija „AstraZeneca Lietuva“.