Grybuose yra gausu vitamino D, o tam, kad ruošiant patiekalą iš grybų būtų išsaugotos visos maistingosios jų medžiagos, nereikia nuskusti juos dengiančios odelės, o verčiau palikti grybus 30 min. saulėje, rašo Мedinfo.ua.
Jungtinėse Amerikos valstijose dirbantis gydytojas Maiklas Cholikas teigia, jog palikus grybus 30 min. saulės šviesoje ultravioletiniai spinduliai grybus prisotina vitamino D, kuris niekur nedings ir vėliau gaminant.
Vitaminas D padeda sumažinti riziką susirgti vėžiu, širdies ligomis, diabetu, astma, depresija ir net išvengti papildomų kilogramų. Grybai neretai taip pat yra naudojami ir onkologinių susirgimų profilaktikai, todėl medikai pataria nepiktnaudžiauti ir grybus valgyti saikingai.
Naujausi komentarai