Pereiti į pagrindinį turinį

Nuo gripo komplikacijų mirė 5,5 metų mergytė

2010-02-22 18:52
Nuo gripo komplikacijų mirė 5,5 metų mergytė
Nuo gripo komplikacijų mirė 5,5 metų mergytė / Darijos Vasiliauskienės nuotr.

Praėjusį savaitgalį Kaune nuo pandeminio gripo komplikacijų mirė 5,5 metų mergaitė, nepatvirtintais duomenimis, Vilniuje - 23-ejų metų mergina, Lenkijoje - gydytojas.  

Sirgo penkias paras

Sekmadienį Kauno medicinos universiteto Vaikų ligų klinikos Intensyvios terapijos skyriuje mirė 5,5 metų mergaitė,  šiame skyriuje gydyta lygiai penkias paras. Šios Klinikos vadovas docentas Rimantas Kėvalas neabejoja, kad mergaitė mirė nuo pandeminio gripo sukeltų žaibinių komplikacijų.

Praėjusią savaitę mergaitė į Kauną buvo atvežta iš Šiaulių ligoninės, į kurią Akmenės medikai ligonę atsiuntė pirmąją jos ligos dieną. Šiaulių medikai nedelsdami pervežė sergančią mergaitę į Kauną. Nnepaisant intensyvaus gydymo mergaitės gyvybę liga pasiglemžė labai greiati. "

Mirties priežastis - gripas, bakterinė plaučių infekcija, sukėlusi plaučių uždegimą, ir individuali organizmo reakcija į virusą", - konstatvo docentas R.Kėvalas.

Mirties priežastis tikslinama

Vilniaus AIDS centre dar atliekami tyrimai, siekiant nustatyti tikslią 23 metų merginos mirties priežastį. Manoma, kad mergina Vilniuje mirė nuo žaibinės pandeminio gripo formos.

Liga progresavo staiga: vakare į ligoninę atvykusios ligonės gyvybės medikai nebespėjo išgelbėti.

Lenkijoje mirė gydytojas

Lenkijos Vroclavo mieste šeštadienį nuo naujojo, vadinamojo kiaulių, gripo, tiksliau jo sukeltų komplikacijų mirė gydytojas. Ligoniui išsivystė plaučių uždegimas ir kvėpavimo takų infekcija.

Iš pradžių gydytojas buvo gydomas Kempno ligoninėje. Ligai komplikuojantis pervežtas į Vroclavą. Ligonio pervežimo metu nusėdo dirbtinį plautį maitinusi baterija, bet specialistai tvirtina, kad tai ligonio sveikatai ir mirčiai įtakos neturėjo.

Lenkijoje nuo vadinamojo kiaulių gripo mirė 39 šalies gyventojai.

Lietuvoje pandeminio gripo aukomis tapo 8 žmonės.

Vaistų turi pakakti

Antivirusinių vaistų šalies vaistinėse pakanka. Tai konstatuota sveikatos apsaugos ministro Algio Čapliko susitikime su antivirusinius vaistus gaminančių įmonių, didmeninės ir mažmeninės prekybos kompanijų asociacijų atstovais. Susitikimo metu aptartos rinkos aprūpinimo antivirusiniais vaistais aktualijos.

Šiuo metu bendrajame susirgimų skaičiuje keičiasi sezoninio ir pandeminio gripo santykis. Susirgimų sezoniniu gripu skaičius bendroje susirgimų statistikoje auga. Aptarta, ar vaistai „Tamiflu“ ir „Relenza“ veikia gydant sezoninį gripą. Vaistų gamintojai patikino, kad šiuo vaistu galima gydyti ir susirgusiuosius sezoniniu gripu. Taip pat konstatuota, kad nuo sezoninio gripo yra ir daugiau veiksmingų vaistų. Nutarta, esant gripo epidemijai, stebėti ir kitų antivirusinių vaistų judėjimą rinkoje. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų