Pereiti į pagrindinį turinį

Šokiai dovanoja gerą nuotaiką ir gydo ligas

2009-01-18 01:09
Šokiai dovanoja gerą nuotaiką ir gydo ligas
Šokiai dovanoja gerą nuotaiką ir gydo ligas / "Shutterstock" nuotr.

Šokis ne tik padeda išlaikyti grakščią figūrą, bet ir puikiai gydo daugelį ligų. Baleto šokėja, Miunsterio (Vokietija) universiteto muzikos ir šokių terapijos specialistė Yolanda Bertolaso nurodo, kokios rūšies šokiai padeda gydyti negalavimus.

Salsa - tinkamiausias šokis tiems, kurie tingi sportuoti. Šokant salsą plaučiai ir širdis geriau atlieka savo funkcijas, taip pat ugdoma ištvermė. Jis patrauklus ir tuo, kad geriausiai padeda atsikratyti nereikalingų kilogramų. Per 45 salsos minutes sudeginama tiek kalorijų, kiek jų gaunama suvalgius pusę šokolado plytelės.

Jausmingas šokis tango Argentinos klinikose jau seniai taikomas vėžiu sergantiems pacientams ir nuo depresijų kenčiantiems asmenims. Glaudus kontaktas su šokio partneriu suteikia pacientui jėgų, aktyvina gijimo procesą. Kaip ir daugelis kitų šokių stilių, ritmingi tango judesiai pagal muziką atpalaiduoja laimės hormonus, pagerina savijautą ir sugrąžina gyvenimo džiaugsmą.

Lėtinius skausmus sumažina pilvo šokis. Šio rytietiško šokio metu išjudinami beveik visi kūno raumenys. Pasak Y.Bertolaso, šokant šį šokį, pirmiausia nurimsta skausmai juosmens ir dubens srityje, be to, stuburas tampa daug lankstesnis. Pilvo šokis padeda lavinti kūno pojūčius ir stiprina pilvo bei sėdmenų raumenis.

Asmenims, kurių laikysena netaisyklinga, vertėtų išbandyti keletą baleto pratimų. Net ir paprasti klasikinio šokio elementai pagerina laikyseną, ištiesina stuburą.

Folkloriniai šokiai idealiai tinka insultą patyrusiems pacientams. Daugelio tokių žmonių judesiai stipriai apriboti, bet jiems patogu suktis ratu. Insultą patyrę asmenys laikosi už rankų, vienas kitam suteikia paramą. “Jie išmoksta vėl suvokti juos supančią aplinką. Suaktyvinama kraujo apytaka, kartu - organų aprūpinimas krauju“, - aiškino Y.Bertolaso.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų