Quantcast

Už „Išsipildymo akcijos“ lėšas nupirktas brangus lazeris

Žiemą įvykusio tradicinio paramos projekto „Išsipildymo akcija“ rengėjai kvietė aukoti geros valios žmones, o dabar kviečia kartu pasidžiaugti pasiektais rezultatais. Vilniaus universiteto Vaikų ligoninė už paaukotas lėšas įsigijo naują lazerį, kainavusį 186 910 litų.

Vilniaus universiteto Vaikų ligoninėje Nd:YAG lazeriu kasmet atliekama 250-300 operacijų. Daugiausia lazeris naudojamas įgimtų kraujagyslinių displazijų: hemangiomų, kraujagyslinių ir mišrių malformacijų - gydymui. Šiuo aparatu vienintelėje gydymo įstaigoje Lietuvoje gydomos intraaudininės ir transkutaninės destrukcijos. Taip pat šis lazeris naudojamas blužnies, kepenų  cistų ir piktybinių navikų šalinimui. Nuo 2007 m. Vilniaus universiteto vaikų ligoninei pradėjus naudoti minimaliai invazinius chirurginius metodus, Nd:YAG naudojamas endoskopinių operacijų metu: plaučių ir kepenų metastazių  šalinimui pro torakoskopą ir laparoskopą, endoskopiniam trachėjos stenozės gydymui.

„2000 metais Vilniaus universiteto vaikų ligoninei Vokietijos-Baltijos gydytojų draugija ir „Alfried Krupp und Halbach Stiftung“ fondas padovanojo aparatą, sėkmingai tarnavusį 9 metus. Tačiau tokiai technikai 9 metai yra labai daug. Ji nusidevėjo ir ligoninės personalas nebegalėjo dirbti visu pajėgumu, todėl mažieji ligoniukai operacijų laukdavo labai ilgai. Rizikingiausia yra laukti iki pusės metų amžiaus vaikams, nes laiku negydomi kraujagysliniai navikai gali sukelti deformacijas ir palikti nebepataisomus pėdsakus. O privačių klinikų paslaugos yra įkandamos tik 10 proc. pacientų. Dėl „Išsipildymo akcijos“ lėšų mes vėl pajėgūs priimti pagalbos prašančius pacientus. Be to, naujas aparatas ne tik yra modernus, su juo operacija trunka daug trumpiau, narkozė vaikučiams atliekama taip pat žymiai trumpesnė“, - sakė daugiau nei dešimt pirmųjų bandomųjų operacijų naujuoju lazeriu atlikęs vaikų chirurgijos skyriaus vedėjas Gintas Pošiūnas.

 


Šiame straipsnyje: Išsipildymo akcija

NAUJAUSI KOMENTARAI

mindaugas

mindaugas portretas
Manau, tai tiesiog puiku!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių