Quantcast

9 faktai apie aseksualumą

Kas per velnias tas aseksualumas? Tai liga ar tiesiog gyvenimo būdas? Ekspertai pateikia 9 faktus apie šį reiškinį.

1. Aseksualumas – tai visiškas seksualinio potraukio nebuvimas. Nors šis reiškinys ir mažai tyrinėtas, mokslininkai galvoja, kad jis ne mažiau paplitęs kaip ir homoseksualumas.

2.Аseksualumas – tai ne pasirinkimo klausimas. Nereikėtų jo painioti su tuo dalyku, kai žmogus ką nors pasirenka sąmoningai.

3. Аseksualumas – tai orientacija, taip pat kaip ir heteroseksualumas ar biseksualumas. Aseksualai nesuvokia teigiamo ar neigiamo intymių santykių poveikio.

4. Tai nereiškia, kad aseksualus žmogus nesimasturbuoja. Dauguma tų, kurie priskiria save šiai kategorijai, patenkina patys save. Tiesiog jie neturi poreikio turėti intymių santykių su partneriu.

5. Tačiau tai taip pat nereiškia, kad tokie žmonės neįsimyli. Tiesiog jie nemato poreikio išreikšti savo jausmus sekso metu.

6. Kai žinomas seksologas Kinskis sukūrė seksualinės orientacijos  skalę, kur  "0" reiškia "visišką homoseksualumą", o "6" - "visišką heteroseksualumą", jis prijungė ir "Х" kategoriją - tuos, kuriuos nejaudina seksas. Seksologo duomenimis, šią grupę sudaro 1,5 proc. vyrų.

7. 1994 metais atliktas tyrimas parodė, kad 1,05 proc. apklausos dalyvių niekada nebuvo patyrę seksualinio potraukio.

8. Šis reiškinys nesusijęs su noru turėti ar neturėti vaikų. Dauguma aseksualų turi intymių santykių vien dėl to, kad susilauktų vaikų.

9. Kai kurie tvirtina, kad aseksualumą galima priskirti ir seksualinių problemų kategorijai. Nors kai kuriais atvejais nenorą turėti intymių santykių galima priskirti prie seksualinio pobūdžio problemų, bet apskritai šiuolaikinės medicinos specialistai tvirtina, kad aseksualumas nėra patologija ir nekenkia žmogaus fizinei sveikatai  ar psichologinei būsenai.


Šiame straipsnyje: aseksualumasseksas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Birute

Birute portretas
Kodel nera komentaru sia tema? Ar tikrai tai jokia problema?:)))

ee..

ee.. portretas
Jei vyras aseksualus,tai problema tik moteriai,nors ir ne visoms...

Cha cha

Cha cha portretas
Aseksualumo nera, na bent jau tokio, kaip ji isivaizduojat... Tai tiesiog zmones, slepiantys savo seksualuma, nes jo gedijasi ar panasiai. Dazniausiai tokie zmones yra dar labiau istvirke ir net iskrype nei "normalus". Trumpai tariant - aseksualios moterys yra prispaustos pelytes, nedristancios atsiskleisti, o vyrai - liurbiai, daznai su kitais psichikos sutrikimais.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių