Pereiti į pagrindinį turinį

Jaunuoliams labiau rūpi išvaizda nei saugus seksas

2010-09-23 15:29
Jaunuoliams labiau rūpi išvaizda nei saugus seksas
Jaunuoliams labiau rūpi išvaizda nei saugus seksas / Scanpix nuotr.

Jauni žmonės, ruošdamiesi eiti į pasimatymą, daugiausia dėmesio skiria išvaizdai. Apie saugų seksą jie nepagalvoja, mat retai kada pasirūpina prezervatyvais.

Minint ketvirtąją Pasaulinę kontracepcijos dieną pasaulyje paskelbti ir naujo tarptautinio tyrimo „Kontracepcija: tai kas gi atsakingas?“ rezultatai. Jie atskleidė didžiulį atotrūkį tarp jaunimo požiūrio į atsakomybę dėl kontracepcijos ir jos realaus naudojimo,

Net 44 proc. 15 – 25 metų jaunų žmonių labiau rūpinasi asmens higiena, depiliacija ir kvepalais nei kontracepcija, kai ruošiasi į pasimatymą, galintį baigtis intymiais santykiais.

86 proc. jaunuolių jaučia atsakomybę, kad pradedant naujus lytinius santykius būtų efektyviai naudojamos kontraceptinės priemonės, tačiau vis daugiau jaunuolių, pradedančių naujus lytinius santykius, kontraceptinių priemonių nenaudoja. Per apklausą beveik pusė (45 proc.) lytiškai aktyvių jaunuolių patvirtino, kad mylėjosi nenaudodami kontraceptinių priemonių. Be to, tiktai pusė (51 proc.) atsakiusiųjų mano esą labai gerai informuoti apie kontracepcijos priemonių pasirinkimą

Tarptautinis tyrimas „Kontracepcija: tai kas gi atsakingas?“ buvo atliekamas 2010 m. balandžio–gegužės mėn. Iš viso apklausti 5 253 jaunuoliai iš 25 šalių: Argentinos, Australijos, Austrijos, Brazilijos, Čilės, Kinijos, Kolumbijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos, Italijos, Malaizijos, Meksikos, Norvegijos, Peru, Lenkijos, Rusijos, Singapūro, Slovėnijos, Pietų Korėjos, Ispanijos, Švedijos, Tailando, Turkijos, JAV ir Venesuelos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų