Pereiti į pagrindinį turinį

Meilės kalbos: kuria iš jų kalbate jūs?

2013-12-01 18:00
Shutterstock nuotr.

Kiekvienas iš mūsų turi savitą, asmeninę meilės kalbą, kuria reiškia jausmus, simpatijas mylimajam. Vieni kaip įmanydami stengiasi daugiau laiko praleisti drauge, kiti dėmesį ir prielankumą demonstruoja dovanomis, tretiems didžiausią laimę suteikia išgirstas švelnus žodžis, patarimas, palaikymas sunkiausią akimirką ar šiltas partnerio prisilietimas. Visa tai- penkios meilės kalbos, kurios be abejonės pakeis Jūsų tarpusavio santykius.

Viena iš penkių meilės kalbų - žodžiai. Ne veltui sakoma, kad žodžiai gydo ir žeidžia. Todėl kalbėdami su mylimuoju (o taip pat ir su visais kitais) būkite malonus, nesivaržykite dėkoti, net ir keletą kartų, jei manote, jog tai būtina. Taip pat nevenkite išsakyti komplimentų, žinoma, jeigu jie yra nuoširdūs. Kiekvieną akimirką padrąsinkite partnerį, jokiu būdu neleiskite nuleisti rankų siekiant užsibrėžtų tikslų ar pasiduoti užklupusioms negandoms. Pamatysite, jis bus labai dėkingas už šią moralinę paramą. Ne mažiau svarbesni ir meilės prisipažinimai, priminkite mylimajam, koks jis jums brangus, tačiau nepersistenkite ir nesumenkinkite žodžių vertės, pernelyg dažnu jų kartojimu.

Tiems, kam drauge praleistas laikas brangesnis už bet kokius pasaulio pinigus, patariama pasistengti, kad laikas, leidžiamas dviese būtų kuo produktyvesnis. Tai reiškia, jog nederėtų vienu metu dėmesio skirti dviems objektams. Išskirtiniu dėmesiu apgaubkite tik savo mylimąjį, išklausykite vienas kitą, tačiau nepulkite stačia galvą dalyti patarimų. Kartais reikia išmokti būti tik klausytoju ir leisti mylimajam išsipasakoti. Viena iš gerų santykių sudedamųjų dalių - bendri pomėgiai. Jeigu Jūs ir partneris žavitės tais pačiais dalykai, nieko nelaukdami užsiimkite mėgstama veikla, tai dar labiau Jus suartins.

Šiltus jausmus dovanomis išreiškiantiems mylimiesiems, patariame tai daryti labai apgalvotai. Dovanos neturėtų būti brangios, priešingai - tik simbolinės, parodančios, kad jas pirkdami galvojote apie tą žmogų. Ji yra tarsi minties ženklas, įgyjantis materialų pavidalą. Pavyzdžiui, jei Jūsų mylimasis žūklės fanatikas, nebūtina jam dovanoti naujausios meškerės, užtenka nustebinti maža, su žvejyba susijusia smulkmena. Už viską svarbiau parodytas dėmesys.

Neverbalinė kūno kalba - puiki priemonė šiltiems jausmams išreikšti. Būkite paslaugus, nesivaržykite asistuoti partneriui. Pavyzdžiui, sėdėdami prie stalo pasisiūlykite paduoti įrankius ar iš spintelės atnešti cukrų, kurį pamiršote paimti. Tokiu savo elgesiu parodysite, kad mylimasis Jums brangiausias pasaulyje. Paslaugumas, gerų manierų demonstravimas tikrai nepakenks.
Taip pat bendraudami nevenkite liesti vienas kito. Pokalbio metu švelniai paimkite mylimąjį už rankos, pabučiuokite, apkabinkite. Šiuos ir kitus panašius elgesio bruožus galima vadinti emocinės meilės išraiškomis, kurios yra svarbios, kuriant šiltus tarpusavio santykius ir veiksmingas meilės perteikimo būdas. Tyrimai parodė, jog šeimoje nesant emocinio artimumo, intymūs santykiai nebus pilnaverčiai, todėl gali kilti problemų seksualiniame gyvenime.

Ar galite išskirti du būdus, kuriais norėtumėte gauti meilę iš partnerio? Paslaptis, kurios dauguma nepastebime, yra ta, kad kiekvienas meilę rodome tais būdais, kuriais patys norime ją gauti. Todėl būkime įžvalgūs ir išsiaiškinkime, kokie meilės raiškos būdai labiausiai džiugina partnerį. Ją išmokti visai nesunku, tereikia atidžiau stebėti Jums brangų žmogų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų