Quantcast

Mokslininkai: vedę vyrai turi mažiau testosterono

Jungtinių Amerikos valstijų (JAV) mokslininkai išaiškino, kad santuoka ir vaiko gimimas sumažina vyro testosterono lygį.

Mokslininkų inicijuotuose tyrimuose dalyvavo 205 vyrų, kurie buvo vyresni nei 20 metų. Tyrime dalyvavę savanoriai buvo vedę ir nevedę. Tai tyrėjams padėjo gauti aiškesnes išvadas.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad vedusių vyrų kraujyje testosterono lygis yra sumažėjęs. Įdomu tai, kad ši problema nebuvo aktuali viengungiams.

Vest Indijos universiteto (Jamaika) mokslininkai patikrino testosterono lygį 43 jamaikiečių vyrų karujyje. Beveik pusė vyrų neturėjo vaikų.

Kaip ir JAV mokslininkų tyrimo metu, Jamaikos mokslininkų tyrimas taip pat atskleidė, kad neturintys vaikų ir nevedę vyrai galėjo pasigirti aukštesniu testosterono lygiu. Tyrėjų nuomone, vaikų ir žmoną turinčių vyrų atveju suveikia senas mechanizmas - sumažėja vyrų libido tuo metu, kai jam būtina pasirūpinti šeima.



NAUJAUSI KOMENTARAI

w

w portretas
Kaip parasys,tai kaip kirviu nukirs. Tie mokslininkai "viska zino" geriausiai. Atrodo,kad nevede neturi santykiu ir gyvena kaip sventieji. Nors jiems ir nereikia rupintis seima (kaip mano mokslininkai),bet jie turi kt.rupesciu,pvz. del karjeros,del sveikatos ar meiles reikalu. Be rupesciu negyvena niekas. O mokslininkai po metu kitu rasys atvirksciai,nes taip jau buvo ne karta ir ne du. Klaidzioje,taip sakant,ruke ir vedzioja visus uz nosies!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių