Pereiti į pagrindinį turinį

Moterys pavyduliauja žymiai dažniau nei vyrai

2010-12-12 17:07
Moterys pavyduliauja žymiai dažniau nei vyrai
Moterys pavyduliauja žymiai dažniau nei vyrai / Shutterstock nuotr.

Kas dešimtas rusas pavydi vyro ar žmonos kolegoms, kad šie su jų mylimaisiais praleidžia daug laiko. Tiesa, moterys pavyduliauja dažniau.

Specialistai, atlikę internetu apklausą  „Vyrų ir moterų tarpusavio santykiai darbe“, norėjo išsiaiškinti, kaip sutuoktiniai reaguoja į savo „antrųjų pusių“ galimybę užmegzti artimus santykius darbe. Atlikę apklausą  analitikai priėjo prie išvados, kad dešimtadalis šalies gyventojų pavydi savo žmonų ar vyrų kolegoms ar kolegėms, rašo „Rasijskaja gazeta“.

Prieš pernelyg neformalų savo sutuoktinių bendravimą su kolegomis pasisakė 15 proc. apklausos dalyvių, kurie yra jaunesni nei  23 metų. Įdomiausia tai, kad pavydas kolegoms darbe atsiranda ne per vieną dieną ir net ne per vienerius metus. Tiesa, taip atsakė tik 5 proc. iš tų, kuriems daugiau nei 50 metų. Be to, moterys dažniau pavydi savo vyrų.

Apklausos metu  taip pat paaiškėjo, kad daug rusų vis dėlto nejaučia pavydo savo „antrai pusei“. Būtent taip į tyrėjų klausimą atsakė 71 proc. respondentų. Nors jie ir įvairiai motyvavo šią savo nuostatą: „nesiruošiu jos kontroliuoti, juk tai - darbas ", " tai - ne mano problemos“ „tegul pavyduoliai kenčia", "reikia pasitikėti!".

9 proc. apklausoje dalyvavusių moterų pareiškė, kad pasitiki savo vyrais: "kodėl reikėtų apriboti suaugusio žmogaus teisę bendrauti?  „jis pats žino, su kuo jam bendrauti",  "gal aš ir esu pavydi kai kuriais atvejais, bet ne tiek, kad neleisčiau vyrui bendrauti ir paversti jo gyvenimą košmaru ".

Tuo tarpu kаs dvidešimtas tyrimo dalyvis pranešė, kad apskritai nebuvo apie tai susimąstę. Kai kurie respondentai prisipažino, specialiai apkalbantys  savo kolegas, kad sutuoktiniams nekiltų pavydo jausmas. Dar 9 proc. apklaustų pranešė, kad jų vyrai ir žmonos netrukdo jiems bendrauti su savo bendradarbiais ir nemato nieko blogo neformaliuose santykiuose net ir ne darbo vietoje.  O dar 5 proc. respondentų pasakė, kad dirba kolektyve, kur kolegos tos pačios lyties, todėl pavydo klausimo  net ir neaptarinėjo su savo „antrosiomis pusėmis“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų