Pereiti į pagrindinį turinį

Paaugliai labiau vertina oralinį nei vaginalinį seksą

2010-11-03 11:23
Paaugliai labiau vertina oralinį nei vaginalinį seksą
Paaugliai labiau vertina oralinį nei vaginalinį seksą / Shutterstock nuotr.

Nauja apklausa parodė, kad paaugliai, kurie mylisi oraliniu būdu, greičiau išbandys ir vaginalinį seksą. Tuomet padidėja rizika užsikrėsti lytiniu keliu plintančiomis ligomis ir pastoti.

Kaip praneša Reuters.com, mokslininkai iš Kalifornijos atrado, kad 9 proc. moksleivių, kurie mokydamiesi devintoje klasėje pradeda mylėtis oraliniu būdu, nuo vaginalinio sekso susilaiko iki 11 –tos klasės pabaigos.

Oralinis seksas yra ypač populiarus tarp JAV gyvenančių paauglių: daugiau kaip pusė 15 -19 metų paauglių šią sekso rūšį jau yra išbandę. Mokslininkai teigia, kad su paaugliais yra kalbama apie saugų seksą arba susilaikymą nuo sekso, tačiau oralinio sekso tema yra užmirštama.

„Ankstesniuose tyrimuose mes parodėme, kad paaugliai labiau vertina oralinį seksą nei sueitį. Jie taip pat mano, kad oralinis seksas yra saugesnis mylėjimosi būdas – jo metu mažesnė rizika užsikrėsti ŽIV, perduoti kitas infekcijas ir netikėtai pastoti“, - sakė Dr. Bonnie L. Halpern-Felsher.

Nors paaugliai gali būti teisūs, tačiau oralinis seksas taip pat turi pavojų, ypač kai jaunuoliai nuo oralinio sekso skubiai pereina prie vaginalinio sekso.

Tyrimo metu buvo apklausti 600 jaunuolių. 90 proc. devintokų pripažino, kad jie nesimylėjo vaginaliniu būdu, o tokio mylėjimosi būdo neišbandė 40 proc. vienuoliktokų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų