Pereiti į pagrindinį turinį

Aktorė niekada nesigėdijo kasų

2009-05-27 09:00
Aktorė niekada nesigėdijo kasų
Aktorė niekada nesigėdijo kasų / Žanetos Plečkaitienės nuotr.

 

Net ir nemačiusieji nė vieno spektaklio, kuriame vaidina Kauno valstybinio dramos teatro aktorė Virginija Kochanskytė, žino ją dėl jos nuostabių plaukų.

Visų aktorių privalumas

Vešlūs, ilgi, žvilgantys plaukai, besiplaikstantys vėjyje. Visų pirma tuo aktorė V.Kochanskytė patraukia praeivių žvilgsnius gatvėje, kaip kadaise rašytojas ir kunigas Juozas Tumas-Vaižgantas, savo ilgu baltu apsiaustu išsiskirdavęs iš praeivių Kauno Laisvės alėjoje.

Gražūs plaukai – Dievo dovana ar kasdienė rūpestinga priežiūra, privaloma dėmesio centre esantiems aktoriams?

"Man niekada nebuvo sunku tvarkytis plaukus. Paprasčiausiai juos išsiplaunu, stengiuosi išsidžiovinti natūraliai, be karšto plaukų džiovintuvo, suktukų", – dalijosi patirtimi gražiųjų plaukų savininkė V. Kochanskytė.

Ilgi plaukai aktorei – didelis privalumas: kiekvienam atliekamam vaidmeniui be problemų galima pritaikyti bet kokią šukuoseną, nereikia peruko.

Gal tai padeda gauti daugiau vaidmenų? "Ne, – nusijuokia aktorė. – Nors ką gali žinoti: režisierius renkasi tai, kas jam paranku."

Niekada nesigėdijo kasų

V.Kochanskytė kasas nusikirpo tik tuomet, kai jau buvo studentė. Vidurinę mokyklą baigė būdama ilgakasė ir tai jos netrikdė. Nuo vaikystės patiko pintis kasas, šukuotis ilgus plaukus.

"Niekada nenorėjau nusikirpti kasų, tik Konservatorijoje studijuodama kartą jas pernelyg nusitrumpinau ir supratau, kad tai nėra blogai: galima lengvai pasidaryti įvairias šukuosenas", – prisiminimais dalijosi V.Kochanskytė.

Aktorė įsitikinusi, kad plaukai turi daug energetikos. Jie yra neatskiriama charakterio, įvaizdžio dalis. Aktorė savo plaukus dažnai palepina kaukėmis, balzamais ir jie už tai atsidėkoja žvilgesiu, švelnumu.

Teatras privertė keistis

"Teatras privertė keisti plaukų spalvą", – konstatuoja aktorė V.Kochanskytė, iš natūralios šatenės, kurią jau puošė sidabro gijos, virtusi tamsiaplauke. Šį savo pasikeitimą ji vadina kūliaversčiu, kuriam pastūmėjo dramaturgo Juozo Grušo jubiliejui skirta programa. Kartu su aktoriumi Petru Venslovu pasirinkusi septynias ištraukas, per vieną pasirodymą V.Kochanskytė turėjo persikūnyti į septynis personažus.

Vienas įvaizdis visiems septyniems netiko – tokią išvadą priėjo vieną vakarą prieš miegą. "Nuėjau į kirpyklą ir paprašiau padaryti karnavalą ant galvos – plaukų sruogas nudažyti įvairiomis spalvomis", – pasakojo V.Kochanskytė. Spalvos jai tiko ir patiko. Tačiau tai buvo trumpalaikis pasikeitimas.

Galimybių dar liko

Kaip aktorė ryžosi nusidažyti plaukus nenuplaunamais dažais? Negana "karnavalo" patirties, viename spaktaklyje V.Kochanskytė, vaidindama Švitrigailos mylimąją Aldoną, pasileido savo plaukus. Žiūrovai nuščiuvo, jiems tai buvo efektinga. "O aš suvokiau, kad tai buvo lyg raganos burtai arba senatvės ženklas", – padarė išvadą aktorė.

Nuo tada V.Kochanskytė dažosi savo vešlius plaukus. Dabartinės kosmetikos priemonės jų nežaloja ir suteikia galimybę keistis.

"Yra dar vienas šansas padaryti kūliaverstį", – juokauja aktorė. Kas žino, gal jos mylimas teatras mūsų mylimą aktorę privers tapti šviesiaplauke?

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų