Paaiškino, kodėl geriantys karštą arbatą su citrina daro klaidą Pereiti į pagrindinį turinį

Paaiškino, kodėl geriantys karštą arbatą su citrina daro klaidą

Visi puikiai žino, kad citrina – antioksidantų šaltinis, o, vėstant orams ir siautėjant ligoms, pirmiausia griebiamasi karštos arbatos puodelio su citrina. Tačiau ar iš tiesų vitaminas C suveiks taip, kaip tikimasi, gali nulemti vienintelis faktorius, įsitikinusi gyvensenos medicinos iniciatorė Karolina Kubilienė.

Paaiškino, kodėl geriantys karštą arbatą su citrina daro klaidą
Paaiškino, kodėl geriantys karštą arbatą su citrina daro klaidą / BFL nuotr.

„Svarbiausia citrinos nedėti į karštą vandenį. Vitaminas C yra termolabilus ir karštame vandenyje jis skyla, jo aktyvumas dingsta. Kitaip tariant, jei pasidarote didelį puodą karštos arbatos arba pripjaustote citrinos į puodelį ir užpilate verdančiu vandeniu, vitaminas C žūsta. Citrinos galima dėti į šiltą vandenį, ne karštesnį nei 40 laipsnių“, – laidoje „Beatos virtuvė“ pasakoja specialistė.

K. Kubilienės teigimu, nesusirgti vėstant orams taip pat padės šafranas, neaktyvios maistinės mielės, imbiero milteliai, jūros dumbliai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra

Daugiau naujienų