Pereiti į pagrindinį turinį

Respublikinės Panevėžio ligoninės vadovu tapo M. Vaitkus

2024-08-08 10:41 diena.lt inf.

Po antrą kartą paskelbto konkurso Respublikinės Panevėžio ligoninės vadovu tapo Mindaugas Vaitkus, ketvirtadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

SAM nuotr.

Iki šiol M. Vaitkus šioje ligoninėje ėjo direktoriaus pavaduotojo medicinai pareigas. Penkerių metų kadenciją jis pradės nuo rugpjūčio 8 dienos.

Naujasis sveikatos apsaugos ministras Aurimas Pečkauskas teigė iš M. Vaitkaus besitikintis ligoninės vystymo, regioninio bendradarbiavimo plėtojimo.

Anot jo, siekiama, kad valstybės investicijos būtų naudingos pacientams, ligoninės kolektyvui ir aplinkinėms gydymo įstaigoms.

Tuo metu M. Vaitkus prioritetu sakė laikantis ligoninės darbuotojus. Pasak jo, bus siekiama, kad kvalifikuoti gydytojai specialistai ir slaugytojai prisijungtų prie Respublikinės Panevėžio ligoninės kolektyvo.

„Atkreipiu dėmesį, kad šiuo metu gyvename neramiais laikais, todėl tinkamai teikti paslaugas turime būti pasiruošę ir ekstremalių situacijų atvejais. Esame pasirengę dideliems pokyčiams – ateityje laukia naujos Infekcinės ligoninės statyba, kaip ir Priėmimo-Skubios pagalbos bei Reanimacijos skyrių rekonstrukcija, kas leis užtikrinti dar efektyvesnį paslaugų teikimą mūsų pacientams“, – pranešime cituojamas ligoninės vadovas.

M. Vaitkus Lietuvos sveikatos mokslų universitete yra įgijęs gydytojo pulmonologo profesinę kvalifikaciją ir biomedicinos mokslų daktaro laipsnį. Respublikinėje Panevėžio ligoninėje jis dirba nuo 2016 metų, o 2017 metais M. Vaitkus buvo paskirtas direktoriaus pavaduotoju medicinai.

Respublikinė Panevėžio ligoninė yra didžiausia šiaurės rytų Lietuvos gydymo įstaiga, kurioje veikia penkios klinikos ir dirba daugiau nei 2 tūkst. darbuotojų.

Per metus ligoninės stacionare aptarnaujama apie 30 tūkst. pacientų, o ambulatorinių asmens sveikatos priežiūros paslaugų kreipiasi apie 300 tūkst. žmonių.

Iki šiol įstaigai vadovavo kadenciją baigęs direktorius Arvydas Skorupskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų