Quantcast

Gabiausi moksleiviai varžysis dėl garbingo titulo

2009-aisiais minėsime Lietuvos vardo atsiradimo rašytiniuose šaltiniuose tūkstantmetį. Vienas iš šiai datai skirtų Lietuvos televizijos projektų - žinių viktorina „Lietuvos Tūkstantmečio vaikai" - startuos jau spalio 17 dieną.

„Projektas sieks atkreipti dėmesį į darbščius, gabius ir sumanius Lietuvos moksleivius, kuriais galėtų didžiuotis visa tauta, - sako laidos prodiuseris Laurynas Šeškus. - Tikiuosi, kad tai nebus tiesiog televizijos laida, tai unikalus visuomeninis projektas, mokslo, žinių, mokyklos ir pedagogų prestižo kėlimo ir populiarinimo akcija".

Viktorinoje varžysis 5 - 12 klasių mokiniai iš visos Lietuvos. Dalyviams bus pateikiami klausimai iš tokių sričių, kaip vaizduojamasis menas, kino filmai, geografija, biologija, istorija, literatūra, muzika, politologija, tikslieji mokslai, sportas, populiarioji kultūra.

Laidos kūrėjai žada, kad viktorina nebus tik sausas žinių patikrinimas. Klausimai dalyviams apims ir bendrą jų išsilavinimą, pilietinį smalsumą, domėjimąsi šių dienų Lietuvos ir pasaulio aktualijomis. Žaidime svarbūs ir greito mąstymo, atminties, logikos elementai.

Atranka į projektą vyksta skirtingoms amžiaus grupėms. Šiuo metu Lietuvos televizijos interneto svetainėje yra skelbiamos atrankos anketos šeštųjų ir dešimtųjų klasių mokiniams, filmavimai planuojami spalio pabaigoje. Dalyviai atrenkami testų pagalba, juos vertina žinomi Lietuvos pedagogai.

Pirmieji galimybę pasitikrinti savo žinias turėjo Lietuvos aštuntokai. Rugsėjo pabaigoje buvo nufilmuotos pirmosios laidos, išrinkta 12 sumaniausių vaikų, kurie susitiks finale ir varžysis dėl „Lietuvos Tūkstantmečio vaikai" vardo. Į finalą pateko vaikai ne tik iš didžiųjų miestų, bet ir iš Ignalinos, Kelmės rajono, Ukmergės, Jonavos.

Projektas rengiamas bendradarbiaujant su Švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos tūkstantmečio minėjimo direkcija.

Pirmoji viktorina „Lietuvos Tūkstantmečio vaikai" - spalio 17 dieną 19 val. per Lietuvos televiziją.


Šiame straipsnyje: vaikaitūkstantmetismoksleiviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių