Pereiti į pagrindinį turinį

Per Kaziuko šventę Kovo 11-osios mokykloje stalai lūžo nuo rankdarbių

2013-03-05 02:05
Per Kaziuko šventę Kovo 11-osios mokykloje stalai lūžo nuo rankdarbių
Per Kaziuko šventę Kovo 11-osios mokykloje stalai lūžo nuo rankdarbių / Organizatorių nuotr.

Pirmadienį Kauno Kovo 11-osios vidurinė mokykla šurmuliavo nuo pat ryto.  Visi ruošėsi Kaziuko šventei: puošė salę, nešė savo ruoštas vaišes,  pačių kurtus suvenyrus ir papuošalus, sutiko svečius.

Į mokyklą susirinko ne tik Kazytės ir Kaziukai. Į svečius atvyko Gričiupio seniūnė Jolanta Žakevičienė, Kauno bendruomenės centro „Girsta“ pirmininkė Zinaida Streikienė,  Dainavos PK Girstupio PN Nepilnamečių reikalų specialistas Gintaras Rasikas,  darželio  “Vaidilutė” auklėtiniai,  Palemono vidurinės mokyklos vaikų folkloro ansamblis "Bitula”.

Šventės pradžioje  mokyklos direktorius Stanislovas Milašius pasveikino susirinkusiuosius su pavasariu, palinkėjo sėkmingo kermošiaus. Mokyklos bendruomenei geros nuotaikos linkėjo ir kiti renginio svečiai.

Ir ko tik nebuvo salėje: stalai lūžo nuo gausių vaišių, rankdarbių. Malonios mokytojos – Kazytės – kvietė ragauti gardumynų improvizuotoje kavinukėje, smagią polkutę kartu su "Bitulos” muzikantais ir šokėjais trypė visi.

Pakalbintos renginio viešnios, darželio "Vaidilutė” auklėtojos Ingrida Juknevičienė ir Gražina Meilutienė, kartu su vaikučiais dalyvauja daugelyje Kovo 11-osios mokyklos renginių. Pasak auklėtojų, vaikai visi kaip vienas klegėjo, jog jiems labai patinka šioje mokykloje. Auklėtojų žiniomis, daugiau kaip pusė darželį lankančių vaikų taps Kovo 11-osios mokyklos mokiniais. Mažoji Gabrielė patikino, jog tikrai mokysis tik šioje mokykloje,  nes ją  baigė jos tėvelis, kuris apie mokyklą  iki šiol gražiai atsiliepia.

„Kauno bendruomenės "Girsta” pirmininkė Z. Streikienė visada miela viešnia mūsų mokykloje. Jos giminėje Kaziukų nėra, todėl pasidžiaugti šia švente kasmet atvyksta į mūsų mokyklą. Pirmininkė  parodė  įsigytus rankdarbius, pasidžiaugė, kad ši šventė tampa vis gražesnė, pritraukia daug  svečių iš kitų mokyklų, joje apsilanko nemažai mikrorajono gyventojų“, – pasakojo Kovo 11-osios vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoja  ugdymui Lina Šakelytė.

Iš savo pinto krepšelio  įsigytas  lauktuves artimiesiems traukė ir Gričiupio seniūnė J.Žakevičienė. "Smagi, šauni mokykla, – džiaugėsi viešnia. – Linkiu mokyklos bendruomenei puoselėti tokias gražias tradicijas”.

Iš Kaziuko šventės ir vaikai, ir suaugusieji  iškeliavo ne tik pilnais krepšiais, bet ir puikios nuotaikos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų