Pereiti į pagrindinį turinį

Išmanusis telefonas prie vairo - auganti problema

2011-10-28 19:05
Išmanusis telefonas prie vairo - auganti problema
Išmanusis telefonas prie vairo - auganti problema / socialtimes.com nuotr.

Kaip rašo guardian.co.uk, UK draudimo bendrovės „RAC“ 2011 m. automobilistų ataskaitoje teigiama, jog išmaniųjų telefonų populiarėjimas kuria naują vairuotojų kartą, kuri telefono naudojimą prie vairo laiko priimtinu dalyku.

Beveik pusė jaunų vairuotojų pripažino, jog naudoja išmanųjį muzikos klausymui, skaito jame elektroninį paštą ir žiūri žemėlapius vairuodami, atskleidė „RAC“ tyrimas. 

„RAC“ ataskaitoje, kuri parengiama apklausus daugiau kaip tūkstantį vairuotojų, teigiama, jog nors naudoti telefoną prie vairo draudžiama, 48 proc. vairuotojų, kurių amžius 18-24 m., pripažino nukreipiantys savo dėmesį į išmanųjį telefoną, 24 proc. – klausosi muzikos, 23 proc. – skaito el. paštą ir 22 proc. žiūri Google maps.

15 proc. teigė, jog kalbasi su draugais naudodamiesi tiesioginio susirašinėjimo programomis, ir 15 proc. naudojosi Twitter vairuodami. Beveik vienas iš dešimties (8 proc.) pripažino, jog žaidė žaidimus vairuodami, ir daugiau nei penktadalis (21 proc.) rašydavo išmaniajame telefone prie vairo.

„RAC“ teigimu, kad toks išsiblaškymas automobilyje buvo visų amžiaus grupių problema, 12 proc. pripažino, kad skambino nenaudodami laisvų rankų įrangos.

Adrian Tink, „RAC“ automobilių strategas, teigia, jog jaunos kartos, išaugusios su technologijomis, požiūris į mobilųjį prie vairo turi pasikeisti. Jis vairavimą naudojantis išmaniuoju telefonu prilygina vairavimui užsidengus akis.

„Jei kam nors pasiūlytume pavairuoti uždengtomis akimis, pagalvotų, kad tai beprotybė. Tačiau tai yra visiškai tas pats, kas važiuoti įprastu greičiu ir žiūrėti į telefoną“, - teigia A.Tink.

A.Tink teigimu, 82 proc. vairuotojų sutiko, kad naudotis telefonu prie vairo yra pavojinga, bet vis dėl to mažuma – 14 proc. – teigė, jog jaučiasi „pasitikinčiai ir saugiai“ tai darydami.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų