Pereiti į pagrindinį turinį

Kaip vagiami automobiliai?

Kaip vagiami automobiliai?
Kaip vagiami automobiliai? / autopilotas.com nuotr.

Kaimyninėje Rusijoje kas 4 minutes nuvaromas automobilis. Įdomu tai, kad piktadariai gali pasirinkti ir naujutėlaitį „Lexus" (kartą per parą Maskvoje buvo nuvaryti net 4), ir senutį „Golf". Norėdami padėti apsisaugoti nuo vagystės, kaimyninės šalies žurnalistai sudarė dažniausių nuvarymo būdų sąrašą.

Pirmas būdas: vagystė prie verslo centro

Šį nuvarymo būdą taiko vagys, turintys šiuolaikinę techninę įrangą, leidžiančią skenuoti iš automobilio signalizacijos pultelio einančius signalus. Suprasti, kad jūsų automobilį nusižiūrėjo vagys, nesunku - signalizacija reaguoja ne į kiekvieną pultelio mygtuko paspaudimą.

Vagiama dažniausiai darbo dienos pradžioje, automobilio savininkui atvykus į darbą.

Nenorint likti be automobilio, patartina pultelį suvynioti į cigarečių pakelio ar šokolado pakuotės foliją ir išjungiant signalizaciją stovėti prie pat automobilio. Taip pat bent jau kurį laiką automobilį reikėtų laikyti saugomoje aikštelėje.

Antras būdas: nuvarymas prie prekybos centro

Šiuo atveju automobilių vagys veikia kartu su kišenvagiais. Išėjusį apsipirkti savininką persekioja kišenvagis. Jis, pirmai progai pasitaikius, ištraukia iš kišenės automobilio raktelius ir perduoda juos bendrininkui. Jei savininkas laiku nesusivokia, automobilis nuvaromas. Jeigu savininkas pateiks tik vieną raktų komplektą, draudimo bendrovė gali atsisakyti išmokėti kompensaciją.

Nuvaroma dažniausiai aktyviausio apsipirkimo metu - darbo dienos vakare ar savaitgaliais.

Vyrams nevertėtų dėti raktų į šonines švarkų ar striukių kišenes, moterims - į rankinuką. Taip pat galima pagalvoti apie trečiąjį raktų komplektą.

Trečias būdas: vagystė iš garažo

Šio tipo vagysčių labai padaugėja šaltuoju metų laiku, kai prieš važiuodami vairuotojai šildo automobilį. Metodas paprastas: kai tik savininkas išvažiuoja iš garažo ir, palikęs automobilį su įjungtu varikliu, išlipa uždaryti garažo vartų, vagis įšoka į paliktą automobilį ir dingsta.

Vagiama dažniausiai anksti ryte, prieš darbo dienos pradžią.

Net kelioms minutėms išlipant iš automobilio, reikėtų išjungti variklį ir uždaryti dureles. Be to, specialistai rekomenduoja variklius šildyti ne palikus veikti tuščia eiga, o esant mažoms apsukoms.

Ketvirtas būdas: nuvarymas prie laiptinės

Vagišiui užtenka spirti į automobilio ratą, o išsigandęs savininkas išlįs per langą ir išjungs automobilio signalizaciją. Taip kartosis kelis kartus, kol galiausiai savininkui nusibos keltis iš lovos. Nuvaroma po vidurnakčio, kai pavargęs savininkas patingi eilinį kartą tikrinti, ar automobilis vietoje.

Penktas būdas: vagystė iš aikštelės

Savininkui pasiėmus automobilį iš aikštelės, prie jo prieina draugiškas vaikinas ir paprašo pavėžėti, nes jo nuosavas automobilis kažkodėl neužsivedė. Neįtardamas klastos savininkas pasisodina pakeleivį, o tas netikėtai išsitraukia dujų balionėlį, papurškia į akis ir išmeta iš automobilio.

Šeštas būdas: parduodamo automobilio vagystė

Susidomėjęs automobiliu sukčius norės jį išmėginti ir nuvažiuoti kelis kilometrus. Pakeliui jam pasigirs „įtartinas" garsas. Savininkas išlips apžiūrėti automobilio, kad suvoktų „pašalinio" garso priežastį, o sukčius arba jo bendrininkas ramiai nuvairuos automobilį.

Kaip išvengti vagystės? Veiksmingiausias būdas - parduodant automobilį kartu pasiimti bičiulį, kuris visą laiką bus salone, kol automobilis bus parduotas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų