Pereiti į pagrindinį turinį

„Lambo Aventador“ 12 kartų brangesnis už originalą

2011-09-17 16:13
„Lambo Aventador“ 12 kartų brangesnis už originalą
„Lambo Aventador“ 12 kartų brangesnis už originalą / odditycentral.com nuotr.

Vokietijos modelių kūrėjas Robertas Giulpenas sukūrė brangiausią automobilio modelį pasaulyje – aštuonis kartus mažesnė tiksli „Lamborghini Aventador“ kopija yra pagaminta iš anglies, platinos ir papuošta brangakmeniais. 

52 metų R.Giulpenas teigė norėjęs sukurti ką nors unikalaus, ko niekas nėra anksčiau padaręs. Buvęs mašinų inžinierius nusprendė, jog pažangusis „Lamborghini Aventador LP 700-4“ būtų puikus pasirinkimas jo šedevrui.

Automobilio kėbulas pagamintas iš anglies, kaip ir originalo. Modelis sudėtas iš brangiųjų metalų ir brangakmenių, kurių vertė du milijonai eurų. Metalas buvo naudojamas ratlankiams, o deimantai įsegti į sėdynes, vairą ir žibintus.

Gamindamas brangiausią automobilio modelį pasaulyje, vokiečių menininkas užtruko 500 valandų. Jo mažasis „Lamborghini Aventador“ planuojamas parduoti gruodį aukcione Niujorke arba Dubajuje. 

Šedevro pradinė kaina bus 3 milijonai ir 500 tūkstančių eurų, beveik 12 kartų didesnė už tikrąjį  „Aventador LP 700-4“, kurio kaina siekia 304 tūkstančius eurų. 

Tačiau jei pirkėjas nenorės laukti iki žiemos,  jis gali jau dabar nusipirkti automobilį už 4 milijonus ir 500 tūkstančių eurų. 

Šis modelis bus eksponuojamas Frankfurto automobilių parodoje rugsėjo 25-ąją. Modelį saugos neperšaunamas stiklas bei elektroninės apsaugos priemonės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų