Pereiti į pagrindinį turinį

Papildomi mokymai – tik KET pažeidusiems jauniesiems vairuotojams

2013-01-18 17:18
Papildomi mokymai – tik KET pažeidusiems jauniesiems vairuotojams
Papildomi mokymai – tik KET pažeidusiems jauniesiems vairuotojams / Shutterstock nuotr.

Papildomi mokymai turėtų būti privalomi ne visiems pradedantiems vairuotojams, o tik tiems, kurie per pirmus dvejus metus pažeidė Kelių eismo taisykles daugiau kaip du kartus arba sukėlė eismo įvykį.

Jie parlamente užregistravo Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisas.

Pagal projektą, pradedantiems vairuotojams per pirmus dvejus metus pažeidus Kelių eismo taisykles (KET) daugiau kaip du kartus arba padarius KET pažeidimą, kuris sukėlė eismo įvykį, būtų privalu mokytis papildomai, kad ilgesniam laikui gautų vairuotojo pažymėjimą.

Nusižengimų nepadarę vairuotojai po dvejų metų iš karto gautų dešimt metų galiojantį vairuotojo pažymėjimą.

„Papildomi mokymai drausmingiems vairuotojams prilygsta bausmei už tai, kad jie nedarė nusižengimų. Tokia sistema iš esmės neteisinga – valstybė šiuo atveju neturėtų kišti rankos į vairuotojų kišenę, versdama juos patirti ne tik piniginių išlaidų, bet ir gaišti laiką“, – sakė vienas iš projekto autorių, buvęs susisiekimo ministras liberalas Eligijus Masiulis.

Siūloma, kad minėtos Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo pataisos įsigaliotų nuo šių metų liepos 1 dienos. Būtent iki šios datos Seimas praėjusių metų pabaigoje atidėjo Saugaus eismo automobilių keliais įstatymo nuostatų, kad visi pradedantieji vairuotojai privalo baigti papildomus vairuotojų mokymus, įsigaliojimą. Už papildomus mokymus mokėtų patys vairuotojai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų