Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmasis 2012 metų elektrinio „Ford Focus” modelis teko „Google“

2012-01-09 19:18
Pirmasis 2012 metų elektrinio „Ford Focus” modelis teko „Google“
Pirmasis 2012 metų elektrinio „Ford Focus” modelis teko „Google“

Paprasti mirtingieji jau gali pateikti užsakymus ilgai lauktam 2012-ųjų metų „Ford Focus Electric” automobiliui.

„Google” kompanijos darbuotojams pasisekė dar labiau (objektyviai vertinant, jiems ir taip visada sekėsi) – pirmąjį metų „Ford” elektrinį modelį „Google” gavo dar prieš Kalėdas ir, žinoma, netruko jį išbandyti. Beje, pirmame sakinyje įsivėlė mažytis netikslumas – šį itin greitai pasiskraunantį elektrinį modelį, greitu metu užsisakyti galės tik ribotas skaičius tų paprastųjų iš mirtingųjų.

Ekoidėjas išpažįstantys „Google” jau mėgaujasi bekurio „Focus Electric” išskirtine rida. Elektrinis sedanas penkiems keleiviams išspaudžia iki 135 km/val greitį ir puikiai tinka saugiems ir, be abejo, aplinkai švariems šeimyniniams pasivažinėjimams. Bet labiausiai žavi neįtikėtinai greitas automobilio įkrovimas. 23 kW aukštos įtampos ličio jonų baterija pilnai pasikrauna vos per 3 valandas. Palyginimui beveik dvigubai greičiau nei elektrinio „Nissan Leaf”.

Į kuro ekonomiją nusitaikiusi „Ford” kompanija tikisi, kad šis modelis, taps ir vienu populiariausiu automobiliu savo klasėje. Naujasis „Ford Electric” patobulintas taip, kad sumažėtų jo svoris bei išaugtų kuro ekonomija, be to automobilis gaminamas „Ford” gamykloje Mičigane, turinčioje didžiausias saulės energijos sistemas. Gamyklos teritorijoje kursuoja 10 elektrinių krovininių mašinų, pakraunamų vietoje įrengtose stotelėse.

Visa tai tik įrodo, kad aplinkai draugiškas, elektrinis automobilis yra gaminamas, reguliariai naudojant atsinaujinančią elektros energiją.Tikimės, kad „Google” tikrai įvertins pirmąjį 2012-ųjų „Ford Focus Electric” ir užbėgdami už akių, dalinamės džiaugsmu su būsimaisias šio modelio pirkėjais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų