Pereiti į pagrindinį turinį

Ruošiamės atostogoms automobiliu

2011-06-28 16:35
Ruošiamės atostogoms automobiliu
Ruošiamės atostogoms automobiliu

Artėja atostogų metas - vasara. Vieni ruošiamės joms planuodami keliones į egzotiškus kraštus, kiti – planuojame kelionės maršrutą automobiliu po Europą ir kitas šalis.

Tačiau be visų kitų rūpesčių, kur apsistoti, ką pasiimti, kad kelionė būtų puiki, pasirūpinkite ir savo automobiliu, kuriam taip pat teks ne mažas krūvis.

Peržvelkite šį sąrašą, kuris padės tinkamai paruošti jūsų automobilį kelionei.

1. Automobilio važiuoklė

Prieš kelionę visų pirma pasitikrinkite automobilio važiuoklę, nes nuo jos priklauso jūsų kelionės patogumas ir saugumas. Pradėkite nuo guolių ir amortizatorių, jei jie geros būklės, būkite ramus, tačiau jei nusidėvėję, geriau pasikeiskite juos prieš kelionę. 

Stabdžių būklė

Prieš išvykstant tolimesniu atstumu vertėtų pasitikrinti stabdžių diskų bei kaladėlių storį. Jei jos nusidėvėjusios, vertėtų pasikeisti. Patartina keisti į geresnių gamintojų kaladėles, turinčias minkštesnę frikcinę medžiagą. 

Be to, pravartu pasitikrinti ir stabdžių skystį bei turėti atsarginio papildymui.

Automobilio ratai

Pasitikrinti važiuoklę, stabdžius bei variklį galite autoservise, tačiau yra dalykų, kuriuos galite pasitikrinti ir pačios. Tai automobilio ratai. Juos taip pat labai svarbu patikrinti ir subalansuoti.

Atminkite kad, ratų geometriją svarbu pasitikrinti visų pirma dėl to, jog važiuojant ilgesnį atstumą, dėl netinkamo ratų suvedimo ar išvirtimo galima nesunkiai sugadinti padangas; o antra - jei automobilis krypsta į šoną, net vairuoti visą laiką bus sunku, tiesiog pavargsite. 

Įvertinkite padangų nusidėvėjimą – jų protektoriaus gylį. Norėdamos jas geriau įvertinti, įkiškite degtuką į protektorių , jeigu degtukas išlindęs, vadinasi padanga nusidėvėjusi ir ja toliau važiuoti nederėtų.

Patikrinkite, ar padangos pakankamai pripūstos. Tai galima atlikti bet kurioje degalinėje.

2. Variklis

Visų pirma vertėtų patikrinti aušinimo sistemą, ar niekur neprabėga aušinimo skystis, ar jo pakanka. Taip pat patikrinkite termostatą, velntiliatorių ir radiatorių, ar jie veikia tvarkingai. Tai labai svarbu, jei netyčia tektų pakliūti į kamščius. 

Tai pat vertėtų patikrinti kuro padavimo žarneles, jei pastebėsite bent menkiausią įtrūkimą, būtinai pakeiskite prieš kelionę, kad netektų to atlikti kelyje, nes vargu ar pavyktų gauti, ko reikia. 

Be to, labai svarbu patikrinti skirstymo ir kitus diržus, jei būtina, juos pakeisti. Nes jų trūkimas kelionės metu tikrai bus nemalonus ir teks rimtai remontuoti automobilį. 

Tuo pačiu patikrinkite ir alyvos lygį. Turėkite bent 1 l papilodmai, jei tektų papildyti kelyje. 

3. Geram matomumui

Prieš kelionę derėtų pasitikrinti valytuvų stovį bei langų skysčio lygį. Pastarojo įsidėkite bent kelis litrus papildomai.Kaip pasitikrinti valytuvus, žiūrėkite čia.

4. Dar keli patarimai kelionei:

- būtinai turėkite žemėlapį, o dar geriau navigaciją;
- vairuotojas: dar prieš išvykstant susitarkite, kas vairuos, kas ką pakeis; 
- draudimas: pasitikrinkite, ar nepasibaigęs automobilio draudimas;

Kelionėje:

- Sustokite kas dvi valandas, kad pailsėtumėte;
- Jei keičiatės su kažkuom vairuoti, gerai pasitikrinkite sėdynę, ar atitinka jos padėtis, veidrodėliai;

Taip pat pasirūpinkite:

- pramogomis: pasiimkite patinkančius CD ar DVD ar žaidimus;
- užkandžiais, gėrimais, ypač pasirūpinkite geriamu vandeniu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų