Pereiti į pagrindinį turinį

Alternatyvos dėl skalūnų: skelbti nugalėtoją arba nutraukti konkursą

2013-04-19 17:01
Alternatyvos dėl skalūnų: skelbti nugalėtoją arba nutraukti konkursą
Alternatyvos dėl skalūnų: skelbti nugalėtoją arba nutraukti konkursą / BFL nuotr.

Vyriausybė pirmadienį svarstys dvi galimas skalūnų Lietuvoje žvalgybos alternatyvas - nutraukti konkursą arba skelbti laimėtoją, sugriežtinant priežiūrą.

„Vyriausybė paprašė išsakyti savo nuomonę, todėl pateikėme dvi galimas alternatyvas - konkurso nutraukimą ir jo tęsimą. Ministerijos ir mano asmenine nuomone, patikslinus kai kuriuos teisės aktus, konkursą reikėtų tęsti“, - BNS sakė aplinkos ministras Valentinas Mazuronis.

Jo teigimu, visuomenėje yra daug emocijų, atsižvelgiant į tai, pasiūlytas ir konkurso nutraukimo variantas. Tačiau V. Mazuronis neatmetė, kad tokiu atveju galėtų prasidėti juridiniai ginčai dėl neišsipildžiusių lūkesčių.

„Sprendimus priima Vyriausybė. Aš nežinau, negaliu pasakyti, kaip bus apsispręsta. Mes esame šeimininkai savo šalyje ir kaip nutarsime, taip ir bus“, - BNS sakė aplinkos ministras.

V. Mazuronio vertinimu, nutarus tęsti konkursą, reikėtų pakeisti jo įsakymą, tuo tarpu Seime yra iniciatyvų tobulinti kai kuriuos įstatymus.

Pasak jo, Lietuvos geologijos tarnyboje jau yra įkurtas padalinys, skirtas angliavandenilių paieškos priežiūrai.

„Aš esu už tai, kad mes naudotume išmintingus saugiklius, kurie savo esme būtų ne kažką uždraudžiantys ar sustabdantys, tačiau užtikrinantys visapusišką saugumą ir tinkamą priežiūrą“, - BNS sakė V. Mazuronis.

Skalūnų dujų žvalgybos konkursą Šilutės-Tauragės ir Kudirkos-Kybartų plotuose laimėjo JAV energetikos bendrovė „Chevron“, kuriai bus suteikta galimybė ateityje ir išgauti skalūnų dujas vakarų Lietuvoje. Šiuo metu Lietuva visas dujas gauna iš Rusijos koncerno „Gazprom“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų