Pereiti į pagrindinį turinį

Apdovanoti geriausi 2014 metų verslininkai

2015-02-13 12:46 diena.lt inf.
Apdovanoti geriausi 2014-ųjų verslininkai

Penktadienį Lietuvos pramonės, prekybos ir amatų asociacija Vyriausybės rūmuose pagerbė prie ekonomikos augimo ypač prisidėjusius verslininkus. Kaip ir kasmet buvo įteikti „Lietuvos eksporto prizo“, „Lietuvos metų verslininkės“ bei sidabro  „Darbo žvaigždės“ apdovanojimai.

„Pasibaigus sudėtingiems 2014 metams turime įvertinti ir apdovanoti mūsų verslininkus. Šie apdovanojimai yra solidus įvertinimas to, ką šiems verslininkams pavyko pasiekti per praėjusius metus. Simboliška, kad  apdovanojimų renginys sutapo su LR Vyriausybės gauta žinia apie Lietuvai atsiveriančią Kinijos rinką – tai naujos rinkų plėtojimo galimybės ir nauji iššūkiai mūsų verslininkams“, – teigia Asociacijos generalinis direktorius Rimantas Šidlauskas.

Renginyje dalyvavo ir geriausius verslininkus pagerbė Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius, Seimo pirmininko pavaduotojas Vydas Gedvilas, Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Eksporto prizai įteikti 5 įmonėms

Anot R. Šidlausko, būtina atkreipti dėmesį į šias įmones. „Tai didžiulę vertę kuriančios įmonės, kurios ne tik tiesiogiai prisideda prie Lietuvos ekonomikos augimo, bet ir kuria šimtus darbo vietų, kuria infrastruktūrą regionuose, vykdydami socialinės atsakomybės veiklą rūpinasi jų gyventojais. Šios įmonės šių apdovanojimų nusipelnė“, – kalba Rimantas Šidlauskas.

Asociacijos „Lietuvos eksporto prizais“ įvertintos puikius veiklos rezultatus parodžiusios įvairių sektorių įmonės. Pirmoji šiame renginyje buvo apdovanota UAB „Ekobana“, kuri jau 23 metus sėkmingai dirba pramonės inžinerijos srityje Lietuvoje ir užsienyje. Generalinio direktoriaus Boriso Babičiaus vadovaujamos įmonės pardavimų pajamos 2014 m., palyginti su 2013 m. padidėjo net 52 proc., o eksporto apimtys 2013–2014 m. viršijo 50 proc.

2014 m. eksporto į naujas rinkas net 91,25 proc. išaugusiomis apimtimis gali pasigirti UAB „Eoltas“, kuri taip pat įvertinta „Lietuvos eksporto prizu“. Prekyba variklio ir važiuoklės atsarginėmis dalimis užsiimanti įmonė pardavimų pajamas 2014 m. išaugino 14,96 proc., o eksporto apimtis palyginti su 2013 m. rezultatais –17,55 proc. Šios įmonės pajamos iš eksporto sudaro 29,36 proc. visų pardavimo pajamų.

VĮ „Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija“ apdovanota už puikius rezultatus 2014 m. Šios įmonės pardavimų pajamos per metus padidėjo 9 proc. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos krova išaugo 3 mln. t, o krovos apyvarta augo 9 proc. bei atsirado naujas krovinys – suskystintosios gamtinės dujos. 2014 m. įmonė pasiekė antrą geriausią krovos rezultatą Klaipėdos uosto istorijoje - 36,41 mln. tonų.

Beveik visą produkciją eksportuoja UAB „AQ Wiring Systems“, užsiimanti automobilinių kabelių pynių ir elektromechaninių sistemų inžinerija. Įmonė įvertinta už svarius eksporto apimčių pokyčius – pardavimų pajamos 2014 m. išaugo 21,1 proc., o eksporto apimtys palyginti su 2013 m. rezultatais padidėjo 21,3 proc. 2014 m. taip pat sukurtos 47 naujos darbo vietos ir šiuo metu įmonėje dirba 571 darbuotojas.

Paskutinis „Lietuvos eksporto prizas“ įteiktas vienai stambiausių Lietuvos metalo apdirbimo įmonių UAB „Kalvis“, kurioje dirba virš 300 kvalifikuotų darbuotojų. Įmonės gaminių eksportas per 2014 m. padidėjo 11,56 proc. ir sudaro 66,24 proc. visų pardavimo pajamų, o praėjusiais metais bendrovė išplėtė eksporto rinkas ir pradėjo gaminius eksportuoti į Belgiją ir Nyderlandus.

Metų verslininkės apdovanojimas iškeliavo į Šalčininkų rajoną

Nuo 2005 m. UAB „Polivektris“ vadovaujanti Anastasija Bezborodych įvertinta už pasiektus aukštus rezultatus: padidėjo gamybos apimtys, išsiplėtė produkcijos asortimentas, tiekėjams ir pirkėjams sudarytos palankios sąlygos bendradarbiauti. Įmonės pardavimų pajamos 2014 m. išaugo 10 proc. 2013–2014 m. eksporto apimties lyginamasis svoris visuose pardavimuose sudarė daugiau nei 96 proc.

Vadovė didelį dėmesį skiria socialinių ir ekonominių klausimų sprendimui. UAB „Polivektris“ sprendžia ne tik ekonomines, socialines, bet ir ekologines  užduotis, teikia paramą organizacijoms ir fondams visoje Lietuvoje. Anastasijos Bezborodych vadovavimo laikotarpiu įmonė gavo apdovanojimus: „Pasiekimai aplinkosaugai 2005“, inovatyviausia įmonė „Verslo bitės 2012“ nominacijoje „Palankiausias aplinkai procesas/ gamyba“ bei „Metų gaminys iš atliekų 2011“ užimta II vieta. Šiuo metu bendrovė vykdo projektą dėl naujos linijos, kuri gamins špagato lakštus ir plastikines rites, įdiegimo.

Už svarų indėlį plėtojant bei stiprinant šalies ekonomiką sidabro „Darbo žvaigždėmis“ apdovanoti:

  • Angelė Andrikonienė – ilgamečio Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų tarybos nario – Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo valdybos pirmininkė, direktorė.
  • Vytas Čičelis – logistikos paslaugų įmonės UAB „Dinaka“ direktorius, įmonių „Dinakos servisas“, „Via Baltica pramogos“, „Via Baltica Dvaras“, „Via Baltica Lietuva“ savininkas.
  • Raimundas Petrauskas – UAB „Schmitz Cargobull Baltic“ generalinis direktorius.
  • Arūnas Kuraitis  – „Kleta“  įmonių grupės savininkas.
  • Jurgis Čepulis - UAB „Metalo prekyba“ prezidentas, vienas pirmųjų privataus verslo vystytojų Šiauliuose, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų tarybos narys.

Specialus padėkos ženklas už bendradarbiavimą įteiktas Užsienio reikalų ministerijos Išorinių ekonominių santykių departamento direktoriaus pavaduotojui, būsimam konsului Almatoje Regimantui Jablonskui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų