Pereiti į pagrindinį turinį

Apžvelgė pirkėjų įpročius: atskleidė, kokia perkamiausia prekė Lietuvoje

2024-08-23 13:21 diena.lt inf.

Prekybos centras „Maxima“ palyginęs Baltijos šalių pirkinių krepšelius nustatė, kad tarp dažniausiai lietuvių įsigyjamų prekių dominuoja  – bananai, sviestas ir pienas.

Freepik.com nuotr.

„Analizuodami dešimties perkamiausių maisto prekių krepšelį matome, kad kiekvienos šalies pirkėjai turi unikalių pomėgių – pavyzdžiui, Lietuvoje šiame krepšelyje nerasime kiaušinių, kuriuos latviai ir estai perka dažniau, tačiau yra ilgavaisiai agurkai bei mandarinai “, – teigia „Maximos“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių direktorė. Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė.

Prekybos tinklas duomenimis, iš viso „Maximos“ asortimento Lietuvoje daugiausiai nuperkama bananų, po jų rikiuojasi pienas ir sviestas. Estijoje prekė numeris vienas yra pienas – šiek tiek mažiau riebus, nei Lietuvoje, o toliau rikiuojasi bananai bei kiaušiniai. Latviai iš viso tinklo siūlomo asortimento daugiausiai įsigyja jų pačių gamybos glaistytų varškės sūrelių, antra populiariausia prekė čia yra bulvės, o trečioje vietoje – bananai.

Tarp dešimties perkamiausių prekių visose šalyse taip pat galima rasti cukrų bei arbūzus.

Analizuojant pirkėjų įpročius pagal skirtingas prekių kategorijas, Baltijos šalių pirkėjų skoniai gana panašūs: iš karštųjų gėrimų visi renkasi kavą, mylimiausios daržovės po bulvių yra pomidorai ir kopūstinės daržovės.

O be bananų visose šalyse pirkėjai jaučia silpnybę citrusiniams vaisiams, o iš saldumynų visi daugiausiai suvalgome šokoladinių batonėlių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų