Pereiti į pagrindinį turinį

A. Armonaitė: socialinis verslas yra itin svarbus mūsų šalies ekonomikos plėtrai

2022-03-28 08:54

Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė, kreipdamasi į socialinio verslo forumo dalyvius, teigė, kad šiuo metu Lietuvoje veikia apie 120 socialinių verslų, ir tai yra tik pradžia, atsižvelgiant į šio verslo modelio potencialą. Pasak jos, sukūrus palankią socialinio verslo ekosistemą, kuri galėtų sudominti pradedančiuosius verslininkus, galima tikėtis socialinio verslo ugdymo proveržio, kuris turės įtakos visų žmonių gerovei.

Aušrinė Armonaitė
Aušrinė Armonaitė / M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

„Pirmiausia socialinis verslas yra itin svarbus mūsų šalies ekonomikos plėtrai. Jis lanksčiai reaguoja į rinkos pokyčius ir skatina kurti pažangias socialines inovacijas įvairiuose sektoriuose. Antra, jis sudaro galimybes padidinti užimtumą ir kurti naujas, ilgalaikes darbo vietas“, – pirmadienį tikino A. Armonaitė.

Ministrė aiškino, kad reikia iš naujo kurti socialinio verslo viziją. Anot jos, bus siekiama, kad būtų naujai pažiūrėta į socialinio verslo plėtrą Lietuvoje atsižvelgiant į ekosistemos poreikius.

„Šiuo metu kuriame inovacijų agentūrą, ji veiklą jau turėtų pradėti balandžio mėnesį. Tikimės, kad agentūra paskatins naujų socialinių verslų ir šios srities inovacijų vystymą, sprendžiant įsisenėjusias socialines ir aplinkosaugos problemas“, – sakė politikė.

Pirmadienį Seime vyksta Socialinio verslo forumas „Socialinio verslo plėtra – darnios ir įtraukios ekonomikos link“. Jo metu kviečiami socialinio verslo ekosistemos lyderiai plėtoti dialogą su politikais apie šio sektoriaus plėtros perspektyvas, jo svarbą Lietuvos ekonomikai ir sprendžiant visuomenei kylančius iššūkius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų