Quantcast

Atostogų išsiilgę lietuviai turėtų paskubėti: tiesiog jau renkasi iš to, kas yra likę

  • Teksto dydis:

Vasara jau ant nosies, o kartu su ja daugėja svajonių apie atostogas. Tačiau kelionių organizatoriai pripažįsta, kad ne visi gaus savo išsvajotas atostogas, nes kelionių kainos kyla, o paskutinės minutės pasiūlymai gali lūkesčių ir nepateisinti.

Vėlyvą pavasarį turkai imasi skatinti turizmą senoviniais burtais ir tradicinėmis dainomis bei šokiais. Ar dėl burtų, ar dėl neblogų kainų, tačiau Lietuvos gyventojams Turkija – vis dar Nr. 1 atostogų vieta. Šiais metais, anot kelionių agentūrų, ji vilioja net 70 procentų visų Lietuvos keliautojų.

„Geriausias kainos ir kokybės santykis. Didžioji dauguma keliautojų yra šeimos su mažais vaikais. Todėl Turkijoje yra viešbučiai pritaikyti vaikams, jiems yra skirtas maitinimas, animacija, pramogos. Turbūt ten nusėda didžioji dauguma keliautojų“, – teigė kelionių agentūros „Makalius“ vadovas Rimvydas Širvinskas.

Skaičiuojama, kad sezono metu per vieną dieną iš Vilniaus į Turkiją išskrenda apie pusantro tūkstančio žmonių. Antra populiariausia kryptis, Graikija, taip pat keliautojams dar nepabodo.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Tiek į žemyninę Graikiją, tiek į Kretos, Rodo, Korfu, Zakinto salas, o su persėdimu žmonės keliauja į Mykonos, į Santorinį“, – vardijo R. Širvinskas.

Tiesa, Turizmo asociacija mato ir naujų tendencijų.

„Pamažu keliautojai kartu su kelionių organizatoriais atranda tokias kryptis kaip Italija, Ispanija. Jas renkasi noriai ir bando suderinti didžiųjų miestų pažinimą bei pasyvesnį poilsį“, – kalbėjo Turizmo asociacijos vadovė Milda Plepytė-Rainienė.

Tačiau kainos mažiau populiariose šalyse skiriasi nuo turistų pamėgtų kurortų.

„Jeigu už tą pačią kainą Turkijoje galima nusipirkti kelionę su „viskas įskaičiuota“ maitinimu, tai Juodkalnijoje, Tunise galbūt jau maitinimas yra mažesnis“, – nurodė  „Novaturo“ pardavimų vadovas Kazimieras Jarmalis.

Kelionių agentūros tvirtina, kad visos egzotiškos kelionės šiemet brangsta, todėl sutaupyti, kaip pavykdavo prieš keletą metų, jau nepavyks.

„Turėtume nusiteikti, kad kelionės yra pabrangusios ir šiais metais joms teks išleisti daugiau. Vidutiniškai – nuo 6 iki 10 procentų“, – sakė M. Plepytė-Rainienė.

O geriausia galimybė sutaupyti ir vis tiek gauti galimybę pasimėgauti egzotiškais paplūdimiais – paskutinės minutės kelionės. Kelionių organizatoriai pastebi, kad tokios kryptys kaip Egiptas, Tunisas, Graikija, Juodkalnija būtent tuo ir patogios.

„Net ir 200 eurų, ar 175 eurai. Tai, kas darosi rinkoje, yra beprotiškai palanku mūsų keliautojams, nes tarp kelionių organizatorių vyrauja nemaža konkurencija ir dar neįsibėgėjo vasaros sezonas“, – komentavo R. Širvinskas.

Vis dėlto sutaupyti ir gauti svajonių atostogas laiko lieka vis mažiau.

„Balandis, gegužė – tiek viešbučių užimtumas dar nėra pilnas, pasirinkimas didelis ir tikrai atsiranda datų, kad dar neišparduotos vietos liktų lėktuve“, – tvirtino „Novaturo“ pardavimų vadovas Kazimieras Jarmalis.

Pavėlavusiems teks tenkintis likučiais.

„Siūloma, kas yra, ir keliautojas dažnu atveju nebeturi galimybės pasirinkti viešbučio, kuris labiau atitiktų poreikius ar pačios krypties. Tiesiog jau renkasi iš to, kas yra likę“, – teigė M. Plepytė-Rainienė.

Kelionių organizatorių skaičiavimu, šiemet vienas Lietuvos gyventojas už atostogas mokės nuo 600 iki 800 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Is toli

Is toli portretas
Lietuvos lietuviams- turkija. Dziaukites jus veidmainiais turkais,valgykit uzsleptas atliekas. O mes jau pagulesim Maldyvose ar Afrikos pakrantese. Pavaiksciosim Emyratu isblizgintose gatvese ir svariuose pliazuose

Ačiū Dievui

Ačiū Dievui portretas
Man ir Lietuvoj gerai. Tiek gražių, neatrastų vietų. Ir nebrangu ir ligų ten visokių neorisigaudysiu. Sėkmės Jums Lietuvoje kas atostogaus.

Lyg atostogauti namie neimanoma ....

Lyg atostogauti namie neimanoma .... portretas
Fantazijos trūkumas ...
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių