Pereiti į pagrindinį turinį

Atplukdyti pirmieji dujotiekio Klaipėda-Kuršėnai vamzdžiai

2014-10-16 14:55 diena.lt inf.
Reuters nuotr.

Į Klaipėdą atplukdyti pirmieji vamzdžiai, skirti suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalui svarbiam magistraliniam dujotiekiui iš Klaipėdos iki Kuršėnų.

Bendrovė "Amber Grid" pranešė, kad atplukdyti 1585 vamzdžiai, kuriuos pagamino Turkijos bendrovė "Noksel". Bendras vamzdžių ilgis - 20,7 kilometro. Liepą pasirašytos vamzdžių pirkimo sutarties vertė siekia 71,8 mln. litų.

Dujotiekį už 157,3 mln. litų iki 2015 metų pabaigos pastatys bendrovės "Alvora", "Kauno dujotiekio statyba" ir "Šiaulių dujotiekio statyba".

110 kilometrų ilgio ir 80 centimetrų skersmens antroji magistralinio dujotiekiojungtis bus su atšakomis į Naująją Akmenę, Telšius, Rietavą, Plungę, Palangą, Gargždus. Dabar dujotiekio skersmuo siekia 30 cm.

Dujotiekio plėtros projektas pripažintas valstybei svarbiu ekonominiu projektu - jis svarbus būsimam SGD terminalui Klaipėdoje, iš kurio dujos būtų tiekiamos ir Latvijai. Nuo Kuršėnų dujotiekis eina į Inčukalnio dujų saugyklą, kur "Lietuvos energijos" antrinė įmonė "Litgas" ketina saugoti dujas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų