Quantcast

„BaltCap“ aferos viražai: gali būti keičiamas finansų rinkos reguliavimas

Lietuvos bankas (LB) neatmeta, kad dėl buvusio „BaltCap Infrastructure Fund“ partnerio Šarūno Stepukonio pasisavintų bei praloštų fondo įmonių lėšų ateityje gali būti keičiamas finansų rinkos reguliavimas.

Anot LB Finansinių paslaugų ir rinkų priežiūros departamento direktoriaus Vaido Cibo, pokyčiai galėtų būti inicijuojami gavus šiuo metu atliekamų tyrimų išvadas.

„Neatmetu, bet tą padarysime vėliau, nes pirmiausiai reikia išsiaiškinti visas aplinkybes, atsakyti į klausimus, į kuriuos šiuo metu nežinome atsakymų, ir kai mes gausime visas tyrimo išvadas tiek iš Estijos, tiek iš kitų įstaigų, tada galėsime pasidaryti išvadas ir pasiūlyti, ką būtų galima pakeisti“, – trečiadienį spaudos konferencijoje sakė V. Cibas.

„Kai sakau keisti, turiu galvoje lietuvišką reguliavimą“, – aiškino jis.

V. Cibo teigimu, centrinis bankas prižiūri tik pinigų plovimo prevenciją bei Lietuvos pensijų fondus, investavusius į „BaltCap“, jis taip pat suteikia licencijas ir prižiūri elektroninių pinigų įstaigas.  

LB atstovas sako, kad už „BaltCap“ ir jos infrastruktūros fondo, iš kurio dingo pinigai, priežiūrą atsakinga Estijos institucija.

LB kiek anksčiau šią savaitę pranešė nurodęs elektroninių pinigų įstaigai „Paysera“ pateikti visą informaciją, susijusią su galima vagyste iš „BaltCap“. V. Cibas pažymėjo, jog LB „Payserai“ ne kartą yra pritaikęs sankcijų dėl pinigų plovimo prevencijos trūkumų.

Vidinį patikrinimą dėl Š. Stepukonio pasisavintų milijonų atlieka ir „BaltCap“. Jos vadovaujantis partneris Simonas Gustainis BNS anksčiau sakė, kad Š. Stepukonis galėjo pasisavinti daugiau nei 30 mln. eurų, o tyrimo išvadas įmonė tikisi turėti vasarį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių