Pereiti į pagrindinį turinį

A. Butkevičius naujas smulkias įmones nuo pelno mokesčio žada atleisti 2015-aisiais

2013-09-10 13:06 diena.lt inf.
Pirmąjį pusmetį „Tilde IT“ pelnas ir apyvarta augo
Pirmąjį pusmetį „Tilde IT“ pelnas ir apyvarta augo / Tomo Urbelionio / BFL nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius teigia, kad šią savaitę Vyriausybės atmestas siūlymas naujas smulkias įmones atleisti nuo pelno mokesčio įsigalios 2015 metais.

"Šiai įstatymo pataisai bus pritarta ir ji įsigalios nuo 2015 metų dėl to, kad jau yra paruoštas biudžeto įstatymas 2014 metams ir šios priemonės jau yra įtrauktos į mūsų užimtumo gerinimo programą ir priemonių planą. Mūsų priemonių plane tos priemonės yra numatytos pradėti įgyvendinti nuo 2015 metų", - LRT radijui antradienį sakė A.Butkevičius.

Pirmadienį Vyriausybė atmetė siūlymą naujas įmones, kurių pajamos nesiekia 1 mln. litų, atleisti nuo pelno mokesčio. Finansų viceministras Vytautas Galvonas tuomet teigė, kad biudžetas dėl to prarastų iki 8,9 mln. litų ir neaišku, kaip šios lėšos būtų kompensuojamos. Be to, anot jo, tai paskatintų bendroves iš naujo įregistruoti įmones, vengiant mokesčių.

Pataisos iniciatorius konservatorius Dainius Kreivys anksčiau Seimui teigė, kad pirmieji metai yra patys sunkiausi, todėl įmonėms reikia padėti. Jis aiškino, kad pakeitimai paskatintų naujų darbo vietų kūrimą.

Dabar įmonėms, kuriose darbuotojų skaičius neviršija 10, o pajamos - 1 mln. litų, pelnas apmokestinamas lengvatiniu 5 proc. tarifu, jos taip pat nemoka avansinio pelno mokesčio.

Lengvata taikoma 60 proc. visų Lietuvos įmonių. Iki 2012 šis tarifas buvo taikomas įmonėms, kurių pelnas siekė tik 0,5 mln. litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų