Pereiti į pagrindinį turinį

D. Arlauskas: atidėti mokesčiai galėtų būti nurašyti

2021-02-01 11:20

Lietuvos darbdavių konfederacijos vadovas Danas Arlauskas sako, kad atidėtų verslo mokesčių grąžinimas turėtų būti diferencijuotas, o kai kurie verslai galėtų būti atleisti nuo atidėtų mokesčių grąžinimo.

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / freepik.com nuotr.

„Svarbiausias dalykas, ką darys valstybė su paskolintais pinigais, su atidėtais mokesčiais. Kaip čia bus: ar iš karto lieps grąžinti? Mes tikimės, galbūt kažkur bus paskelbtas moratoriumas, gal nurašys (atidėtus mokesčius – ELTA) kaip po Rusijos krizės. Manau, kad įmonės tiesiog laukia šito didesnio aiškumo“, – „Žinių radijui“ pirmadienį sakė jis.

„Manau, kad vis tiek labai diferencijuotai reikės prieiti prie šio klausimo“, – pridūrė D. Arlauskas.

ELTA primena, kad 34 tūkst. naujų įmonių, įtrauktų į 2021 metų nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašą, bus taikomas mokestines pagalbos priemonė mokesčių nepriemokoms.

Kaip praneša VMI, šios pagalbos priemonės taikomos nuo šių metų sausio 1 iki balandžio 30 dienos. Į nukentėjusių nuo COVID-19 sąrašą patekę verslininkai iki balandžio 30 d. ir du mėnesius po to yra atleisti nuo delspinigių, jiems nebus pradėti išieškojimo veiksmai, o kreiptis dėl mokestinės paskolos sutarties (MPS) be palūkanų jie galės iki balandžio 30 dienos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų