Pereiti į pagrindinį turinį

D. Grybauskaitė: prioritetas turi būti skurdo ir socialinės atskirties mažinimas

2016-05-12 13:29 diena.lt inf.

„Sodros“ įmokų lubos orientuotos į vidutinės klasės žmones, o pagrindinį prioritetą šalis turėtų skirti skurdo bei socialinės atskirties mažinimui, mano prezidentė Dalia Grybauskaitė.

G. Savickio / BFL nuotr.

„Sodros“ lubos yra tik viena iš priemonių, kuri orientuota daugiau į vidutinės klasės uždirbančius žmones. Taigi, turime apsispręsti vėl, jeigu norime, kad „Sodra“ turėtų mažiau pajamų ir norime palaikyti viduriniąją klasę, labiau kvalifikuotą, labiau išsilavinusią, tai mūsų politinis apsisprendimas. Bet vis tiek Lietuvoje pirmiausiai prioritetas dabar turėtų būti skurdo mažinimui ir socialinės atskirties mažinimui“, - ketvirtadienį bendrovės „Vilniaus duona“ naujos kepyklos atidarymo renginyje žurnalistams sakė D.Grybauskaitė.

Trečiadienį premjero Algirdo Butkevičiaus susitikimo su Seimo frakcijų vadovais nuspręsta įvesti „Sodros“ įmokų lubas, tačiau pradžioje jas siūloma taikyti darbuotojams, uždirbantiems 10 vidutinių darbo užmokesčių (VDU) dydžio atlyginimą.

Jei „Sodros“ lubos būtų pradėtos taikyti jau dabar, tai būtų 7569 eurų. Tokį ir didesnį atlyginimą šiemet gauna daugiau nei 3 tūkst. žmonių.

Skaičiuojama, kad tokiu atveju „Sodra“ negautų apie 40 mln. eurų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų