Pereiti į pagrindinį turinį

D. Grybauskaitė ragina sparčiau kurti integruotą Europos energetikos tinklą

2013-11-04 12:27 diena.lt inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį paragino sparčiau kurti integruotą Europos energetikos tinklą. Tai ji pareiškė pirmadienį Vilniuje aukšto lygio konferencijoje apie Europos Sąjungos (ES) energijos vidaus rinką.

"Turime spartinti integruoto Europos energetikos tinklo kūrimą. Nepamirškime, kad bendrų interesų projektai turi būti užbaigti iki 2020 metų. Jeigu norime mažiau priklausyti nuo išorinio tiekėjo, turime labiau nei bet kada investuoti į vietines alternatyvas, pavyzdžiui, atsinaujinančius energijos šaltinius ir į energijos vartojimo efektyvumą. Kad tą pasiektume, visi suinteresuoti asmenys privalo dirbti ranka rankon, kalbėti vienu balsu ir remti vienas kitą", - atidarydama konferenciją, kalbėjo šalies vadovė.

Jos teigimu, galutinis tikslas – prieinama ir tvari energija Europos Sąjungoje. Todėl, anot D.Grybauskaitės,  jau dabar reikia pradėti mąstyti, kas bus po 2020 metų.

"Greitai turėsime planuoti Europos infrastruktūros tinklų priemonės tęsimą, analizuoti bendrų interesų projektų įgyvendinimo sėkmės istorijas ir įvertinti nesėkmes. Turime stiprinti regioninį bendradarbiavimą (pavyzdžiui, Baltijos energijos rinkos jungčių planą – BEMIP), nes energija gali būti gaminama ir vartojama išmaniau regioniniu lygmeniu", - kalbėjo šalies prezidentė.

Prezidentė pažymėjo, jog verslo įmonėms reikalinga energija už protingą kainą. Jos teigimu, racionalus energijos vartojimas gali taupyti lėšas ir taip prisidėti prie mūsų ekonomikos atsigavimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų