Pereiti į pagrindinį turinį

Darbuotojų įgūdžiams lavinti ministerija skirs per 8 mln. eurų ES lėšų

2024-07-12 13:39 diena.lt inf.

Lietuvos įmonės galės ugdyti ir tobulinti ypač reikalingus savo darbuotojų įgūdžius Europos Sąjungos investiciniams projektams skirtomis lėšomis. Tam skirta daugiau nei 8,2 mln. eurų.

Freepik.com nuotr.

„Skirdami finansavimą labai mažų, mažų ir vidutinių įmonių darbuotojams, tikimės greitesnio jų tobulėjimo ir progreso prisitaikant prie dabarties pokyčių. Tam rengsime įvairius mokymus darbuotojų kvalifikacijai kelti ir darbuotojams perkvalifikuoti, ypatingą dėmesį skirsime skaitmeninimo įgūdžiams. Taip apmokysime apie 6 tūkst. darbuotojų“,– pranešime cituojama ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pasak Ekonomikos ir inovacijų ministerijos (EIM), didžioji dalis projektų bus įgyvendinta Vilniaus ir Kauno apskrityse. Pagal veiklos sritis įgūdžius daugiausia tobulins metalo gaminių ir baldų gamybos, kompiuterių programavimo ir konsultacinės veiklos, maisto produktų gamybos, spausdinimo sektoriaus darbuotojai.

Pagal veiklos pobūdį darbuotojų įgūdžiai bus tobulinami ir kitose srityse: produktų ir koncepcijų vystymo, gaminio gyvavimo ciklo, inžinerinio ir informacinio modeliavimo, produkto gyvavimo ciklo vadybos, informacinių sistemų diegimo, duomenų, analitikos ir duomenų bazių, išteklių ir atliekų valdymo, informacinių technologijų sistemų kūrimo bei dirbtinio intelekto ciklų, medžiagų apdirbimo ir gamybos staklėmis srityse.

Sostinės regione planuojama paskirstyti iki 2,5 mln. eurų, o Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione – iki 5 mln. eurų.

Pagal šią priemonę iš viso gautos 354 paraiškos.