Pereiti į pagrindinį turinį

„DBRS Morningstar“ patvirtino Lietuvos turėtą skolinimosi reitingą

2023-05-22 06:59 diena.lt inf.

Tarptautinė kredito reitingų agentūra „DBRS Morningstar“ penktadienį patvirtino anksčiau Lietuvai suteiktą A (aukštą) ilgalaikio skolinimosi reitingą ir paliko galioti stabilią perspektyvą.

Freepik.com nuotr.

Agentūros sprendimą lėmė Lietuvos narystė Europos Sąjungoje (ES), stabili fiskalinė ir makroekonominė politika, nedidelis valstybės skolos lygis ir atspari, į eksportą orientuota šalies ekonomika. Stabili perspektyva atspindi „DBRS Morningstar“ ekspertų vertinimą, kad rizikos yra subalansuotos, pranešė Finansų ministerija.

„DBRS Morningstar“ laikosi nuomonės, kad Lietuva ir toliau vykdys apdairią fiskalinę politiką ir skolos lygis grįš į prieš pandemiją buvusią mažėjimo tendenciją, o viešojo sektoriaus išlaidos bus subalansuotos, pagerėjus ekonominei situacijai.

Paskutinį kartą „DBRS Morningstar“ Lietuvos ilgalaikio skolinimosi reitingą peržiūrėjo 2021 metų lapkritį – pakėlė iš A į A (aukštą) su stabilia reitingo perspektyva. 

Kita tarptautinė kredito reitingų agentūra „Moody’s Investment Service“ pernai balandį Lietuvai yra patvirtinusi 2021 metų vasarį suteiktą ilgalaikio skolinimosi reitingą „A2“ (stabili perspektyva), „S&P Global Ratings“ gruodį paliko galioti 2020 metų vasarį suteiktą „A+“ ilgalaikio skolinimosi reitingą, perspektyvą pakeisdama iš stabilios į neigiamą, o „Fitch Ratings“ patvirtino 2020 metų sausį Lietuvai suteiktą „A“ ilgalaikio skolinimosi reitingą (stabili perspektyva).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų