Pereiti į pagrindinį turinį

E. Gustas: įstaigų konsolidacija galėtų vykti sparčiau

2016-06-09 14:03 diena.lt inf.

Prezidentei Daliai Grybauskaitei ketvirtadienį pareiškus, kad Ūkio ministerijos inicijuota ir jos koordinuojama verslo kontrolės įstaigų reforma patyrė visišką fiasko, ūkio ministras pripažįsta, jog įstaigų konsolidacija galėtų vykti sparčiau.

Evaldas Gustas
Evaldas Gustas / A. Ufarto / Fotobanko nuotr.

„Kalbėdamas labai konkrečiai, galiu konstatuoti, kad iki šios dienos bendras faktinis priežiūros institucijų skaičius sumažėjo 7 institucijomis – nuo 57 iki 50. Daug tai ar mažai? Mano nuomone, šis skaičius galėtų būti ir gražesnis. (...) Konsolidavimo procesas, nors ir ne taip sparčiai, kaip norėtųsi, bet juda į priekį“, - išplatintame komentare teigė ūkio ministras Evaldas Gustas.

Ministras pažymėjo, kad dalies institucijų reformuoti nepavyko dėl kitų ministerijų neveiksnumo ar Seimo nepritarimo.

„Tenka apgailestauti, kad Seimas, skubos tvarka priimdamas Aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės įstatymo pakeitimus, kuriais Valstybinė aplinkos apsaugos tarnyba buvo išbraukta iš valstybinę aplinkos apsaugos kontrolę vykdančių institucijų sąrašo, užkirto kelią Vyriausybės siūlomai Aplinkos apsaugos institucijų pertvarkai. Taip pat iki šiol nėra sutarimo su Seimo komitetais dėl Aplinkos ministerijos siūlomų Saugomų teritorijų direkcijų tinklo pertvarkos perspektyvų, nes šis komitetas kategoriškai nepritaria jokiai Saugomų teritorijų direkcijų tinklo pertvarkai“, - teigia ūkio ministras.

E.Gustas priminė, kad praėjusiais metais Seimas įstatymu įteisino konkretų 42 urėdijų skaičių ir taip apribojo Vyriausybės galimybes bet kokiu būdu reformuoti miškų urėdijų sistemą bei optimizuoti valstybinio miškų ūkio veiklos valdymą.

„Ne kartą atkreipiau dėmesį, kad Švietimo ir mokslo ministerija vėluoja įgyvendinti jai pavestus Švietimo kokybės srities institucijų optimizavimo sprendimus, ir raginau kaip galima skubiau imtis priemonių parengti aiškią viziją, kaip bus užtikrinta švietimo priežiūrą vykdančių institucijų veiklos konsolidacija“, - teigia ūkio ministras.

Skaitydama metinį pranešimą Seime D.Grybauskaitė teigė, kad verslą kontroliuojančių institucijų mažinimo planui Ūkio ministerija išleido beveik 30 tūkst. eurų, 11 darbo grupių pagal jį rengė teisės aktus, tačiau grandiozinės pertvarkos finalas yra visiškas fiasko.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų