Pereiti į pagrindinį turinį

ES paramą siūloma teikti su išperkamąja nuoma

2014-07-04 07:31
T.Urbelionio/BFL nuotr.

Lietuvos bankų asociacija siūlo, kad Europos Sąjungos (ES) paramos gavėjai žemdirbiai, prireikus lėšų kofinansavimui, galėtų naudotis ne tik bankų, bet ir išperkamosios nuomos bendrovių paslaugomis - tai gerokai išplėstų finansavimo galimybes, procedūros būtų paprastesnės ir pigesnės.

Žemės ūkio rūmų vadovas Andriejus Stančikas "Verslo žinioms"sakė, kad tokia kreditavimo forma yra priimtina žemdirbiškai bendruomenei.

Lietuvos bankų asociacijos Lizingo komiteto pirmininkas "UniCredit Leasing" Lietuvos filialo vadovas Laimonas Belickas nurodo, kad Lietuva yra bene vienintelė ES šalis, kurioje ES paramos gavėjai negali išperkamosios nuomos būdu įsigyti, pavyzdžiui, žemės ūkio technikos ar įrenginių - tokias galimybes riboja paramos panaudojimo taisyklėse įrašyta sąlyga, kad įsigyjamo turto savininkas, kuriam suteikiama parama, negali keistis 5 metus.

Jis įsitikinęs, kad tokią tvarką reikėtų keisti, tai bus naudinga visiems:"Leidus naudotis išperkamosios nuomos bendrovių paslaugomis, didėja finansavimo prieinamumas verslui, todėl parama bus panaudojama geriau".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų